Ook Eerste Kamer steunt inzet coronapas in niet-essentiële winkels

Categorie
Gepubliceerd op: 2 december 2021
Bijgewerkt op: 6 december 2021
Geschreven door
Shoppen Mondkapje Corona

De Eerste Kamer steunt de mogelijkheid om het coronatoegangsbewijs in te kunnen zetten voor toegang van niet-essentiële winkels. Klanten van bijvoorbeeld kleding- en meubelwinkels zouden dan hun QR-code moeten laten zien voordat ze naar binnen mogen. Eerder ging de Tweede Kamer al akkoord met het wetsvoorstel.

Het wetsvoorstel maakt het mogelijk om om de coronapas in de toekomst in deze sector te verplichten. Ook bij niet-essentiële dienstverlening, zoals kappers en pretparken, mag het coronatoegangsbewijs dan ingezet worden. Het is nog niet duidelijk wanneer de uitbreiding van het coronatoegangsbewijs ingaat. Het demissionaire kabinet zal hiervoor nog een zogeheten ministeriële regeling voorleggen aan beide Kamers.

De branchevertegenwoordigers INretail, de Raad Nederlandse Detailhandel (RND), Vakcentrum en de Nationale Winkelraad zijn fel tegen de invoering van een coronapas. Half november hebben zij dit expliciet gemeld in een brief aan de Tweede Kamer en aan het Veiligheidsberaad. Vanwege personeelstekort en discussies die gaan ontstaan aan de winkeldeur, is het coronatoegangsbewijs volgens hen onwerkbaar en niet handhaafbaar bij de winkelingang.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp