Online cadeaushop Feelingz: “Het leukste cadeau kies je zelf”

Categorie
Gepubliceerd op: 12 oktober 2020
Bijgewerkt op: 3 februari 2021
Cadeau In Handen Roze Achtergrond 800X400

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent drukke tijden voor Feelingz. Deze online cadeaushop helpt werkgevers bij het bedanken en belonen van hun personeel en de dagen rondom bijvoorbeeld Kerstmis lenen zich daar uitstekend voor. Maar wanneer begint hun feestdagenseizoen precies? Wat onderscheidt hen van de concurrentie? En wat was de impact van corona op hun bedrijfsvoering? We praten hierover met Arjan Lagerwaard, samen met twee compagnons eigenaar van Feelingz.

Feelingz is onderdeel van Red Loyalty Concepts BV, een bedrijf dat al tien jaar in de b2b-markt opereert om werkgevers te helpen hun personeel te bedanken en belonen. Daarvoor zijn verschillende concepten in de markt gezet, waarvan Feeling de grootste en bekendste is. “Inmiddels telt ons bedrijf elf vaste werknemers”, vertelt Arjan. “Maar rond kerst, wanneer bijna 70% van alle werkenden iets krijgt van de baas en de drukte voor ons zijn hoogtepunt bereikt, schalen we dit op naar achttien." 

De voorbereidingen voor de drukke feestdagen beginnen voor Feelingz echter al veel eerder. “Deze starten al in het voorjaar, wanneer we met leveranciers om de tafel gaan voor het assortiment dat we de medewerkers van onze klanten bieden tijdens kerst”, legt Arjan uit. “En ook onze salesafdeling begint op dat moment eigenlijk al met de grote aanbestedingen. Hoe groter een bedrijf, hoe eerder ze starten met het regelen van het kerstgeschenk. Zo komen de online bestellingen van het midden- en kleinbedrijf pas vanaf eind november binnen.”

Meer bedankmomenten

Maar de kerstperiode is inmiddels al lang niet meer de enige periode waarin een online cadeaushop als Feelingz zaken kan doen. Arjan: “De afgelopen jaren is de belangstelling voor het belonen en bedanken van personeel enorm toegenomen. De zorg, de kinderopvang, secretaresses en het onderwijs hebben bijvoorbeeld allemaal hun moment of dag van bedanken en onder anderen werkgevers, (oud-)patiënten en ouders vinden het dan leuk om een blijk van waardering te geven. Een mooie ontwikkeling, want iedereen verdient het om minstens één keer per jaar in het zonnetje gezet te worden, zeker in moeilijke tijden. En ik ben blij dat wij daar ons steentje aan bij kunnen dragen.”

En moeilijke tijden hebben we de afgelopen maanden natuurlijk allemaal wel gehad met de uitbraak van COVID-19 en alle bijbehorende maatregelen vanuit de overheid. “Het coronavirus heeft voor ons als bedrijf ook zeker impact gehad, maar gelukkig was het voor ons niet ingewikkeld om vanuit huis te werken. Sinds augustus zitten we weer op kantoor, uiteraard volgens de regels van het RIVM, en dan merk je dat iedereen het persoonlijke contact echt gemist heeft. Daarnaast zagen we dat een toename in de bestellingen bij Feelingz, want veel bedrijven wilden hun werknemers een extra hart onder de riem steken. Hiermee konden we het verlies aan omzet bij andere delen van ons bedrijf gelukkig gedeeltelijk compenseren”, vertelt Arjan.

Gepersonaliseerde bezorging

En wat maakt Feelingz nu precies zo bijzonder in de wereld van online werknemerscadeaus? Arjan: “Waar we vooral trots op zijn, is het verregaande maatwerk dat we kunnen bieden. We zetten onszelf in de markt met ‘Het leukste cadeau kies je zelf’, want zeg nou zelf, wie weet nou beter wat jij leuk vindt, dan jezelf? Maar de werkgever wil natuurlijk ook wel wat leuks geven en het moment van overhandigen van een kerstpakket of ander cadeautje is dan heel belangrijk. Vandaar dat wij al vanaf honderd medewerkers een volledig op maat gemaakte geschenkverpakking kunnen leveren: een luxe doosje met daarin een kaart met de unieke toegangscode voor de webshop, een persoonlijk wenskaartje namens het bedrijf en altijd een klein presentje, zoals spelletje of iets lekkers. Ook voor bedrijven onder de honderd medewerkers leveren we een geschenkverpakking en zij hebben dan de keuze uit drie verschillende ontwerpen. De uitstraling van het doosje en het vergaande maatwerk wat we kunnen bieden zij naar onze mening erg onderscheidend binnen onze branche.”

Verduurzaming en bewustwording

Gevraagd naar de belangrijkste e-commercetrend die hij op dit moment ziet, is Arjan duidelijk: “Verduurzaming. Van duurzame verpakking tot duurzaam bezorgen en retourneren en alles wat daar tussenin zit. Vanuit onze zakelijk klanten is dat steeds meer een grote wens en in de meeste gevallen zelfs een eis. We hebben op dit gebied al mooie stappen gezet en zullen dat in de toekomst ook blijven doen zodat we onze duurzame ontwikkeling verder kunnen optimaliseren.”

En daar kan de samenwerking met Thuiswinkel.org zeker aan bijdragen. “Naast het vertrouwen dat wij naar consumenten en zakelijke klanten uitstralen met Thuiswinkel Waarborg en Thuiswinkel Zakelijk, is het duurzame Bewust Bezorgd-programma ook zeker een toegevoegde waarde voor onze bedrijfsvoering”, aldus Arjan. “Daarnaast denk ik dat Thuiswinkel.org een belangrijke rol speelt in het blijven voorlichten van consumenten. Hierbij kun je denken aan het laten zien bij welke webwinkels ze veilig kunnen shoppen en welke duurzame opties er zijn bij de bezorging van pakketten, zoals het recente onderzoek naar de positieve effecten van bezorging via afhaalpunten.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp