Nederlandse webshops populairder dan internationale webshops

Categorie
Gepubliceerd op: 9 oktober 2020
Bijgewerkt op: 22 februari 2021
Geschreven door
Cross Border Vrachtschip In Haven 800X400

Dat het aantal online aankopen de afgelopen maanden enorm is gestegen, is bekend. De Nederlandse consument heeft het online shoppen inmiddels helemaal omarmd en schakelt moeiteloos tussen verschillende devices om aankopen te doen. Maar hoe zit dat met shoppen over de grens?

Online winkelen kan 24 uur per dag en 7 dagen per week. In binnen- en buitenland. Toch blijkt uit het jaarlijkse ShoppingTomorrow Consumentenonderzoek van GfK dat Nederlanders een sterke voorkeur hebben voor Nederlandse webshops (68%). Bijna 10% heeft een voorkeur voor buitenlandse webshops met een Nederlandse site en 3% vindt het ook prima om bij een buitenlandse webshop zonder Nederlandse site te bestellen. Voor een vijfde van de respondenten maakt het niet uit.

Verder blijkt dat Nederlanders niet per se meer over de grens zijn gaan kopen sinds de corona-uitbraak. 20% van de online kopers kocht vóór de uitbraak al gemiddeld één keer per maand bij internationale webshops, en sinds corona is dat 21%.

Internationaal kopen in de toekomst

Consumenten verwachten, volgens het onderzoek, in 2025 ongeveer 14% van hun online uitgaven cross-border te besteden. Het grootste percentage (22%) zal gaan naar Media en Entertainment, gevolgd door Kleding (19%), Computers en Accessoires (19%) en Schoenen (18%).

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp