Oproep voor heldere duurzaamheidswetgeving

Categorie
Gepubliceerd op: 9 februari 2024
Bijgewerkt op: 15 februari 2024
Geschreven door
Duurzaamheid Wereldbol 800 X 400

"Zet komende jaren stevig in op uitvoering, realisatiekracht en duidelijke keuzes ten behoeve van de klimaat- en energietransitie in Nederland". Die dringende oproep aan het te formeren kabinet komt van een brede alliantie van maatschappelijke partijen genaamd het Nationaal Klimaat Platform. Thuiswinkel.org sluit zich aan bij de gestuurde brief van het Nationaal Klimaat Platform en onderstreept het belang van de oproep richting beleidsmakers.

Nederland heeft alles in huis om een schone en welvarende samenleving te realiseren via transities, zo is te lezen in de brief van de Alliantie. “Talloze investeringsplannen liggen klaar. Zowel bij bedrijven als in huishoudens speelt nu de vraag wat verstandige investeringen zijn. Daarom is het van groot belang om helderheid te bieden”, aldus de alliantie die onder meer bestaat uit VNO-NCW, MKB-Nederland, MVO Nederland etc. Naast helderheid vraagt de alliantie ook om een stabiel investeringsbeleid, uitvoering en realisatiekracht om ondernemers perspectief te bieden.

In lijn met onze Shop Responsible missie

Dit zijn zaken waar Thuiswinkel.org zich achter schaart en die ook in lijn zijn met onze Shop Responsible missie. Aanvullend op de brief pleiten we voor helderheid bij duurzaamheidswetgeving, investeringsmogelijkheden voor een circulaire economie en overleg met het bedrijfsleven om tot werkbare en uitvoerbare oplossingen te komen. We onderschrijven de brief met de hoop dat het te formeren kabinet die laat meewegen. Hier is de hele oproep en de brief van het Nationaal Klimaat Platform te lezen. 

Altijd op de hoogte door de
Public Affairs & Legal Update

Met onze tweewekelijkse Public Affairs & Legal Update blijf je op de hoogte van alles rondom onze standpunten, de ontwikkeling in de politiek en mis je de nieuwste wet- en regelgeving niet.

Afbeelding CTA

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Wouter van der Laan
Wouter 250 X 250

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp