Gratis juridisch advies bij corona-gerelateerde vragen

Categorie
Gepubliceerd op: 31 maart 2020
Bijgewerkt op: 19 juli 2021
Geschreven door
Corona (1)

De situatie waar we ons nu in bevinden is zo uitzonderlijk dat we ons voor kunnen stellen dat je veel vragen hebt. Hoe moet je omgaan met ziekteverzuim, wanneer is sprake van overmacht en hoe zit het met contracten? Onze juristen en die van ICTRecht staan gratis klaar voor onze leden en business partners.

“We hebben ontzettend veel contact met onze leden”, vertelt jurist Ank van Heeringen. “De vragen zijn uiteenlopend. Van ‘mogen mijn klanten kosteloos hun reis annuleren?’ tot ‘wanneer moet ik iemand wel of niet ziek melden?’ en van ‘mag ik mijn prijzen zonder waarschuwing omhoog gooien?’ tot ‘wat moet ik doen als ik geen werk meer heb voor iemand?’. In zo’n extreme situatie als dit is het extra fijn om de leden te kunnen helpen.”

Juristen Ank van Heeringen en Vincent Romviel helpen onze leden gratis verder. Inmiddels heeft onze partner ICTRecht aangegeven ook gratis juridisch advies aan onze leden en business partners te willen verstrekken. “ICTRecht wil in deze crisistijden graag anderen helpen, in het bijzonder onze belangrijke partners zoals Thuiswinkel.org. Wij begrijpen namelijk dat deze hele situatie ook juridische vragen met zich meebrengt, waar wellicht nu geen (financiële) prioriteit ligt”, aldus ICTRecht. Je kunt bij ICTRecht terecht met (korte) vragen over afspraken met leveranciers, conflicten rondom opzeggingen van contracten, het veiligstellen van IP, maar ook over arbeidscontracten en werktijdsverkorting.

Alles over het coronavirus en e-commerce  

We verzamelen alle informatie en veelgestelde vragen op onze coronapagina. Staat jouw vraag er niet bij of ben je op zoek naar een specifiek antwoord? Neem dan contact op met onze juristen via juridisch@thuiswinkel.org en direct met ICTRecht.  

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Vincent Romviel
Vincent Romviel 250x250

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp