Fietskoeriers.nl helpen retailers tijdens lockdown met speciale bezorgdienst

Gepubliceerd op: 15 december 2020
Bijgewerkt op: 19 april 2021
Geschreven door
Duurzaamheid Bloemen Tussen Het Gras Dichtbij 800X400

De duurzame pakketbezorger Fietskoeriers.nl is business partners van Thuiswinkel.org en helpt winkeliers om tijdens de lockdown hun winkels draaiende te houden door een speciale bezorgdienst: ship-from-store. In meer dan dertig steden halen fietskoeriers pakketten bij de winkels op om deze de volgende dag coronaproof te bezorgen.

Op 14 december maakte het kabinet een harde lockdown bekend, waardoor niet-essentiële winkels tot en met 19 januari 2021 moeten sluiten. De retailers komen zo nog verder onder druk te staan; winkelvoorraden zijn reeds ingekocht en personeel is al ingepland voor de kerstdrukte. Fietskoeriers.nl, een platform van Cycloon Post & Fietskoeriers, helpt retailers met een speciale ship-from-store-service om ook tijdens de lockdown hun klanten te kunnen bedienen.

Marieke Snoek, algemeen directeur van Cycloon, legt verder uit: ”In deze lastige tijd willen we onze klanten graag helpen. Door de pakketten in de winkels door fietskoeriers op te halen en bij klanten thuis te bezorgen, kunnen winkeleigenaren hun producten tóch verkopen. Personeel blijft daarnaast gewoon aan het werk, bijvoorbeeld door de bestelde producten te picken en in te pakken. De volgende dag zijn de pakketten dan bij de klant. Winkeliers kunnen zich aanmelden via onze website: www.fietskoeriers.nl/ship-from-store.”       

Werkwijze

Een fietskoerier haalt het pakket op bij de fysieke winkel in het centrum van de stad. Hij brengt dit naar de hub, een fietskoeriersvestiging aan de rand van de stad. Daar worden alle pakketten gesorteerd en vervolgens bezorgt een fietskoerier ze de volgende werkdag bij de klanten. Moet het pakket naar een andere stad? Dan gaat het van de fietskoeriersvestiging met een groengasauto naar ons centrale sorteercentrum in Nieuwegein. Na sortering gaat het met de groengasauto naar de hub in de stad van bezorging. Het laatste stukje is dan weer voor de fietskoerier, die het pakket tussen 17.00 en 22.00 uur bij de klant thuis bezorgt.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp