Digitale toegankelijkheid wordt de norm

Gepubliceerd op: 8 juli 2022
Bijgewerkt op: 8 juli 2022
Geschreven door
Campagne Toegankelijkheid

In 2022 gaat de nieuwe Europese richtlijn van kracht, de Accessibility of products and services (Directive (EU) 2019/882). Deze richtlijn verplicht onder andere webwinkels om hun diensten toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Vanaf juni 2025 zal dit voor Nederland als wetgeving gaan gelden en wordt er ook gehandhaafd. Wacht niet tot het te laat is en onderneem alvast actie. Zorg dat jouw site toegankelijk is voor iedereen!

Meteen aan de slag? Ga naar ismijnsitetoegankelijk.nl.

Please to watch this video.

 

Please to watch this video.

Online shoppen niet altijd vanzelfsprekend

Miljoenen Nederlanders kunnen niet vanzelfsprekend gebruik maken van websites of webshops. Bijvoorbeeld omdat ze slechtziend, blind of kleurenblind zijn. Moeite hebben met lezen of omdat ze geen muis kunnen bedienen. Slechthorende of dove mensen hebben vaak problemen met video’s. Voor deze mensen is het belangrijk dat de tekst en afbeeldingen worden herkend door screenreaders, er voldoende contrast is tussen kleuren, het lettertype groot genoeg is, video’s ondertiteld zijn en de website bijvoorbeeld ook te bedienen is met enkel een toetsenbord.

Doe de zelfscan!

Wil jij ook beginnen met toegankelijkheid? Kijk dan snel op ismijnsitetoegankelijk.nl hoe jouw webshop scoort op deze tests! De zelfscan voert automatisch een aantal tests uit. Binnen enkele seconden zie je welke aandachtspunten er voor je website zijn. 

Is jouw webshop toegankelijk? Check het op ismijnsitetoegankelijk.nl

 

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Jacqueline van der Burg
Jacqueline van der Burg 250x250

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp