ShoppingTomorrow – Kick-Off: ‘De nieuwe AR consument komt eraan’

Categorie
Gepubliceerd op: 21 februari 2023
Bijgewerkt op: 21 februari 2023
Geschreven door
Kick Off Spreker Eugene (800 X 400 Px)

Op donderdag 9 maart gaat het nieuwe programmajaar van ShoppingTomorrow van start tijdens de ShoppingTomorrow - Kick-Off. Dit event is alleen toegankelijk voor de hosts, voorzitters en deelnemende experts van het onderzoeksjaar 2023. Tijdens dit event maak je kennis met jouw expertgroep en word je bijgepraat over de laatste trends en ontwikkelingen door inspirerende keynotesprekers. Een van die keynotesprekers is Eugène Kuipers, CEO en Founder van Fectar. Eugène komt tijdens de Kick-Off met de presentatie ‘De nieuwe AR Consument komt eraan’ en zal meer vertellen over de toegevoegde waarde van VR en AR. Een keynotesessie die je niet mag missen.

Nadat Eugène Kuipers zijn Bachelor of Science in Business Administration aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam heeft behaald, heeft Eugène veel ervaring opgedaan als tech-ondernemer. Eugène zag al vroeg de kansen van Augmented Reality en startte zijn eerste project met Augmented Reality al in 2011. Vijf jaar geleden, in 2018, startte Eugène met Fectar, een platform wat gericht is op VR en AR. Na de lancering van het platform in begin 2020 hebben er al meer dan 6 miljoen mensen de gratis AR-app Fectar gedownload.

AR heeft veel gevolgen voor webshops

VR en AR staan op exacte hetzelfde punt als internet in het jaar 1998: iedereen heeft het er over, maar wat is nu echt de toegevoegde waarde? AR zal volgens Eugène gevolgen hebben voor elke webshop: “Met wereldwijd meer dan 2,4 miljard smartphones die overal en altijd in staat zijn om een Augmented Reality ervaring te plaatsen, komt de nieuwe AR consument eraan”, aldus Eugène.

Consumenten leren de mogelijkheden van AR op hun smartphone steeds beter kennen. Zij verwachten straks van webshops dat de producten op de webpagina’s ook beschikbaar zijn in AR. In de keynotesessie zal Eugène de kansen van AR in een voorbeeld tonen: “We hebben met Fectar diverse retail merken die al met ons platform werken. Tijdens de keynotesessie zal ik een al werkende shop tonen. Een winkelmedewerker zal in 3D verschijnen om ons verder te helpen met onze vragen”, vertelt Eugène. 

Meld je aan als expert

De keynotesessie van Eugène is een belangrijke reden om de Kick-Off op donderdag 9 maart niet te missen. Daarnaast staat ook nog eens Marianne van Leeuwen, leader van het Circulaire team bij Decathlon, op het programma, en maak je kennis met jouw expertgroep. Meld je nu aan als expert en dan zien we jou op donderdag 9 maart bij Spant!.

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Marieke Vink 250 X 250

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp