ShoppingTomorrow – Kick-Off: ‘De nieuwe AR consument komt eraan’

Kick Off Spreker Eugene (800 X 400 Px)

Op donderdag 9 maart gaat het nieuwe programmajaar van ShoppingTomorrow van start tijdens de ShoppingTomorrow - Kick-Off. Dit event is alleen toegankelijk voor de hosts, voorzitters en deelnemende experts van het onderzoeksjaar 2023. Tijdens dit event maak je kennis met jouw expertgroep en word je bijgepraat over de laatste trends en ontwikkelingen door inspirerende keynotesprekers. Een van die keynotesprekers is Eugène Kuipers, CEO en Founder van Fectar. Eugène komt tijdens de Kick-Off met de presentatie ‘De nieuwe AR Consument komt eraan’ en zal meer vertellen over de toegevoegde waarde van VR en AR. Een keynotesessie die je niet mag missen.

Categorie
Gepubliceerd op: 21 februari 2023
Bijgewerkt op: 21 februari 2023
Geschreven door
ShoppingTomorrow

Nadat Eugène Kuipers zijn Bachelor of Science in Business Administration aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam heeft behaald, heeft Eugène veel ervaring opgedaan als tech-ondernemer. Eugène zag al vroeg de kansen van Augmented Reality en startte zijn eerste project met Augmented Reality al in 2011. Vijf jaar geleden, in 2018, startte Eugène met Fectar, een platform wat gericht is op VR en AR. Na de lancering van het platform in begin 2020 hebben er al meer dan 6 miljoen mensen de gratis AR-app Fectar gedownload.

AR heeft veel gevolgen voor webshops

VR en AR staan op exacte hetzelfde punt als internet in het jaar 1998: iedereen heeft het er over, maar wat is nu echt de toegevoegde waarde? AR zal volgens Eugène gevolgen hebben voor elke webshop: “Met wereldwijd meer dan 2,4 miljard smartphones die overal en altijd in staat zijn om een Augmented Reality ervaring te plaatsen, komt de nieuwe AR consument eraan”, aldus Eugène.

Consumenten leren de mogelijkheden van AR op hun smartphone steeds beter kennen. Zij verwachten straks van webshops dat de producten op de webpagina’s ook beschikbaar zijn in AR. In de keynotesessie zal Eugène de kansen van AR in een voorbeeld tonen: “We hebben met Fectar diverse retail merken die al met ons platform werken. Tijdens de keynotesessie zal ik een al werkende shop tonen. Een winkelmedewerker zal in 3D verschijnen om ons verder te helpen met onze vragen”, vertelt Eugène. 

Meld je aan als expert

De keynotesessie van Eugène is een belangrijke reden om de Kick-Off op donderdag 9 maart niet te missen. Daarnaast staat ook nog eens Marianne van Leeuwen, leader van het Circulaire team bij Decathlon, op het programma, en maak je kennis met jouw expertgroep. Meld je nu aan als expert en dan zien we jou op donderdag 9 maart bij Spant!.

Lever een bijdrage aan hét kennisnetwerk
voor digital commerce

Wil jij gratis kennis delen, opdoen én netwerken met andere experts uit een bepaald vakgebied? Word ShoppingTomorrow-expert! Je gaat samen met 20-25 andere experts aan de slag met een interessant topic en levert gezamenlijk inzichten voor de e-commercebranche.

Netwerken

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Marieke Vink 250 X 250

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • Hoe kun je greenwashing voorkomen binnen e-commerce?

  Gepubliceerd op 10 januari 2024
  Kennisartikel

  Duurzaamheid is al tijden een belangrijk thema binnen de e-commerce. Maar kloppen je beweringen niet of zijn deze niet duidelijk onderbouwd? Dan ben je aan het greenwashen.

  AI Voor E Commerce (2)
  ShoppingTomorrow
 • Waarom mag jij ShoppingTomorrow niet missen?

  Gepubliceerd op 11 december 2023

  Marieke, Programma manager ShoppingTomorrow en Thuiswinkel e-Academy, is met haar team druk bezig om komend jaar weer een succes van ShoppingTomorrow te maken.

  Kick Off - Lijstafbeelding
 • Een succesvolle b2b-personalisatiestrategie in 6 stappen

  Gepubliceerd op 5 december 2023
  Kennisartikel

  Ongeacht het product dat je verkoopt, de dienst die je verleent of de branche waarin je opereert: met personalisatie bied je je bezoekers en klanten een betere ervaring, versterk je klantrelaties en boost je conversies.

  B2B Verhoog Conversie En Klantloyaliteit Met Personalisatie
 • De toekomst van online betalen: Een analyse van betaalinnovaties voor retailers

  Gepubliceerd op 9 november 2023
  Kennisartikel

  Niet alleen technologie en consumentengedrag ontwikkelen zich in razend tempo, ook betaalmethoden doen dat; er zijn steeds meer mogelijkheden.

  Online Betalen Ontwikkelingen In 2025 2030
 • Personaliseren kun je leren: belangrijke lessen uit 6 cases

  Gepubliceerd op 7 november 2023
  Kennisartikel

  De 30 experts uit deze groep zijn zelf vaak de vraagbaken in de bedrijven waar zij voor werken. Maar hoe leer je meer over je vak als je al bekend staat als dé specialist op het gebied van e-commerce, digital marketing en/of CRO?

  Beter Personaliseren In E Commerce
 • Hoe creëer je winnende productcontent?

  Gepubliceerd op 2 november 2023
  Kennisartikel

  Bij het creëren en presenteren van productcontent is het inspelen op die verschillende behoeften cruciaal. Maar hoe doe je dat met succes? De voorzitters en enkele deelnemers van de groep vertellen over hun bevindingen.

  Product Experience Management