Zuiver Group: “Mensen inspireren om hun eigen interieurstijl tot uiting te laten komen”

Categorie
Gepubliceerd op: 21 februari 2023
Bijgewerkt op: 21 februari 2023
Geschreven door
Ontwerp Zonder Titel (3)

Zuiver Group is in 1998 opgericht door vier jeugdvrienden. Met een divers merkenportfolio (Zuiver, Dutchbone, Bold Monkey & Banne) met consumenten over de hele wereld, is het bedrijf in staat om hen te inspireren en hun eigen interieurstijl tot uiting te laten komen. We spreken Maarten Dubbelman, Head of E-commerce, over de uitdagingen, de toekomstplannen en het lidmaatschap bij Thuiswinkel.org.

Een breed pallet aan merken in diverse afzetkanalen

“We hebben een breed pallet aan merken in diverse afzetkanalen. Hierdoor is het behouden van focus en het bepalen van de juiste richting soms lastig. We kunnen niet elke kans verzilveren, hoe mooi de kans ook is. We hebben het doel gesteld om te bouwen aan sterke merken, dit is voor ons een strategische pijler die meeweegt in alle keuzes die we maken. Een uitkomst hiervan is bijvoorbeeld selectieve distributie, maar denk bijvoorbeeld ook aan de hoogwaardige- en kwalitatieve productontwikkeling, inspirerende content en verdere verduurzaming van de collecties”, vertelt Maarten.

“Een collectie dat zich kenmerkt door fris, puur en authentiek design voor iedereen”

Momenteel is Zuiver het grootste en meest bekende merk binnen het portfolio, wat is gelanceerd in 2011. De collectie kenmerkt zich door fris, puur en authentiek design voor iedereen. “Door het gebruik van toekomstgerichte materialen en vernieuwende designideeën willen we iedere ruimte zo comfortabel mogelijk maken. We zijn trots op ons merkenportfolio omdat we zo aansluiting vinden bij iedere smaak en stijl, een consument zal altijd bij ons kunnen slagen”, aldus Maarten.

Het gebruik maken van toekomstgerichte materialen is een belangrijk punt voor het bedrijf. Duurzaamheid is namelijk één van de punten dat bij kan dragen aan een sterk merk. ”Passend bij onze bedrijfsnaam & naam van ons grootste merk zijn we onze reis naar verduurzaming gestart. Zo introduceerde we in 2019 ons eerste duurzame productontwerp in onze collectie, de Zuiver Thirsty stoel, gemaakt van geupcyclede PET-flessen. Daarnaast won de circulaire Bloom lounge chair van ons merk Banne, gemaakt in Italië van gerecycled LDPE-plastic, vorige maand nog een Archiproducts award voor meest duurzame design. Het is mooi om te zien dat onze inspanningen worden beloond!”, vertelt Maarten. 

Groeikansen in het nieuwe IT-landschap

Het nieuwe IT-landschap is volgens Maarten het fundament om efficiënt verder te groeien. “We zien voornamelijk groeikansen in nieuwe markten zoals Amerika, maar ook dichter bij huis in bestaande markten zoals Frankrijk en Duitsland. Specifiek voor mijn afdeling, wat zich bezighoudt met de online verkopen via onze webshops, marketplaces en online retailers, zie ik groeikansen op de marketplaces, maar we willen ook de rotatie bij onze online retailers verhogen met een goed afgestemd assortiment, betere content en meer sturing op data. Deze data is ook weer nuttig voor ons design team, die dit weer kunnen verwerken in de productontwikkeling”, geeft Maarten aan.

Lidmaatschap bij Thuiswinkel.org

“Het Thuiswinkel Waarborg zorgt ervoor dat mensen zorgeloos bij ons kunnen bestellen, Het logo zorgt ervoor dat mensen zorgeloos bij ons durven te bestellen en geeft aan dat we een betrouwbare webshop zijn. Daarnaast zorgt de jaarlijkse check ieder jaar voor verbeterpunten, hierdoor zijn onze webshops 100% in lijn met de laatste wetgeving”, aldus Maarten


Wil je meer weten over Zuiver Group?

Ga dan naar hun website

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp