De duurzame verpakkingsopties van Paardekooper

Categorie
Gepubliceerd op: 11 september 2019
Bijgewerkt op: 28 april 2021
Geschreven door
Duurzame Levering 800 X 400

Verduurzamen wordt steeds belangrijker. Ook bij verpakkingen is er nog veel winst te behalen, zoals minder plastic gebruiken en minder lucht versturen. Thuiswinkel.org heeft doelstellingen opgesteld voor het verduurzamen van de e-commercebranche. Paardekooper, lid van Thuiswinkel Zakelijk, biedt verschillende duurzame verpakkingsmogelijkheden. Lees hieronder meer over deze mogelijkheden en wat Paardekooper verder doet voor het verlagen van de milieu-impact van verpakkingen.

Paardekooper blijft innoveren. Met meerdere verpakkingsbedrijven onder één naam biedt het bedrijf tegenwoordig een breed assortiment, meer kwaliteit, meer creativiteit en een betere service voor klanten. Daarbij zijn ze bij Paardekooper continu op zoek naar duurzame verpakkingsopties, om zo de milieu-impact te minimaliseren.

Thermal Packaging voor gekoelde en bevroren producten

Een van de innovatieve verpakkingen die Paardekooper biedt, is de thermische verpakking voor gekoelde of bevroren producten. De verpakkingen zijn gemaakt van monomateriaal, wat na gebruik simpelweg bij het oud papier mag. Waar huidige verpakkingen voor online boodschappen of maaltijdboxen vaak volumineus zijn en daardoor zowel leeg als gevuld evenveel plek innemen, wordt de Thermal Packaging ongevouwen aangeleverd. Dat bespaart ruimte in de verzending. De Thermal Packaging is te verkrijgen in verschillende volumes, waardoor ook de kleine ondernemer geholpen is.

Sendproof: planten en bloemen verzenden

Wanneer je online planten en bloemen verkoopt, kan de verzending van deze producten een uitdaging zijn. Paardekooper ontwikkelde daarom dozen van duurzaam FSC-materiaal waarmee deze producten via reguliere postnetwerken verstuurd kunnen worden. De verpakkingen beschermen de bloemen of planten tijdens het transport, waardoor ze in de juiste conditie worden afgeleverd.

Creatieve verpakkingsmogelijkheden met de WrappIDup

Voor vernieuwende en creatieve verpakkingsproducten kun je terecht bij ‘ideeënfabriek’ van Paardekooper: WrappIDup. Door middel van verschillende tools zoals trendsessies en moodboards wordt het creatieve proces in gang gezet, waarmee je jouw verpakkingsidee kunt uitwerken en realiseren. Creativiteit staat voorop, maar er wordt ook gekeken naar het gebruik van duurzamere materialen en andere verbeteropties.

Onderzoek naar de milieu-impact van verpakkingen

Naast de verschillende verpakkingsmogelijkheden die Paardekooper biedt, wordt er ook wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de milieu-impact van deze verpakkingen. In The LCA Centre wordt bijvoorbeeld de volledige levenscyclus van een verpakking geanalyseerd en berekend. Daarnaast wordt er op basis van onderzoeksresultaten advies gegeven over milieuclaims, recycling, wetgeving, kostenbesparing en duurzame verpakkingsinnovatie. Tenslotte geeft het onderzoekscentrum trainingen en workshops over duurzaam verpakken en de wettelijke kaders van verpakkingen.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp