Ecommerce Europe en EMOTA samen verder in Europa

Categorie
Gepubliceerd op: 11 september 2019
Bijgewerkt op: 23 maart 2021
Europese Vlag

Ecommerce Europe en EMOTA maken vandaag bekend dat ze gaan fuseren. De twee belangenverenigingen voor digital commerce in Europa bundelen hun krachten om daarmee sterker te staan in Europa. De twee associaties gaan vanaf 1 januari 2020 samen verder onder de naam Ecommerce Europe.

Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org en voorzitter van het Executive Committee van Ecommerce Europe:

“Ik ben bijzonder blij met de fusie van deze twee koepelorganisaties. Meer dan 25 Europese e-commercebelangenorganisaties kunnen nu samenwerken en de belangen dienen van een nog jonge en snelgroeiende sector in Europa die bij aanvang van 2020 meer dan € 400 miljard zal bedragen.”

“Vanaf 1 januari spreken webwinkels in Europa met één stem en daarvan zullen ook Nederlandse webwinkels profiteren. Denk daarbij aan onderwerpen als handhaving, harmonisatie en eerlijke concurrentie. Het zijn onderwerpen die Nederlandse retailers en webwinkels direct aangaan en concurrentieverhoudingen online en in de winkelstraat in de komende jaren zullen gaan bepalen.”

“Door al in een vroeg stadium samen te werken met Europese beleidsmakers en politici kunnen we Europa – en daarmee Nederland – beter positioneren en klaar maken voor de grote veranderingen op het gebied van online winkelen in het volgende decennium. Ecommerce Europes doel is daarbij om een zo eerlijk mogelijk speelveld in Europa te creëren dat goed is voor (web)winkels en consumenten.”

Ecommerce Europe werd opgericht op 12 februari in Parijs door zeven nationale e-commercebelangenverenigingen, waaronder Thuiswinkel.org. Ecommerce Europe telt meer dan 25 nationale e-commerceverenigingen en vertegenwoordigt vanaf 2020 meer dan 100.000 webwinkels in Europa. De Europese markt voor online winkelen bedroeg € 360 miljard in 2018 en verwacht in 2019 te groeien met zo’n 10-15% naar € 400 miljard. Ecommerce Europe is gevestigd in Brussel en blijft onder leiding van secretaris-generaal Marlene ten Ham.

Francois Momboisse, president van Ecommerce Europe:

“We zijn enorm trots dat Ecommerce Europe en EMOTA hun krachten bundelen om zo de enige e-commercevereniging te worden op Europees niveau. Dit is fantastisch nieuws voor de markt, die nu kan rekenen op een nog grotere stem in Europa”, vertelt François Momboisse, president van Ecommerce Europe. “Deze fusie helpt ons om verder te bouwen aan het succes van de Europese e-commercemarkt en om onze missie te bereiken in het steunen van Europese beleidsmakers. Samen zorgen we voor het best mogelijke groeimilieu voor digital commerce binnen Europa en daar buiten.”

Frederik Palm, president van EMOTA:

“Ik ben blij dat beide associaties eindelijk hun krachten bundelen en hun stem verenigen voor de Europese e-commercemarkt. Dit is niet alleen een belangrijke stap om onze sector beter te maken, maar ook een duidelijk commitment naar Europa. Door onze ervaringen, kennis en ideeën te bundelen kunnen we beter focussen op het digitale aspect van commercie. Samen hebben we echt impact in Europa en zorgen we dat onze stem wordt gehoord.”

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp