Consumentenbond zegt tweezijdige algemene voorwaarden op

Categorie
Gepubliceerd op: 7 december 2023
Bijgewerkt op: 7 december 2023
Geschreven door
Vergrootglas en bril op boek 800 x 400

Thuiswinkel.org heeft met teleurstelling kennisgenomen van het besluit van de Consumentenbond om te stoppen met deelname aan alle tweezijdige algemene voorwaarden en daarnaast alle tripartite overeenkomsten met de Geschillencommissie op te zeggen.

Het besluit van de Consumentenbond om de tweezijdige algemene voorwaarden per 1 januari 2024 op te zeggen, is niet alleen van toepassing op Thuiswinkel.org, maar geldt voor alle branches die werkten met tweezijdige voorwaarden.

Het betekent voor leden van Thuiswinkel.org dat de Algemene Voorwaarden vanaf januari niet meer worden ondersteund door de Consumentenbond en de SER en daarom op 2 kleine punten (inleidende tekst en artikel 20) moeten worden aangepast. Deze opzegging doet verder geen afbreuk aan de kwaliteit van de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel.org. 

We roepen onze leden op om per 1 januari nieuwe algemene voorwaarden te plaatsen op hun website. Deze voorwaarden kunnen worden gegenereerd in onze algemene voorwaarden generator, die leden kunnen vinden in het Servicecenter, bij ‘’tools’’, maar kunnen ook worden opgevraagd bij Thuiswinkel.org (info@thuiswinkel.org).

In de jaarlijkse juridische certificering zal door Thuiswinkel.org worden gecontroleerd of de algemene voorwaarden zijn aangepast.  

Meer uitleg over waarom de consumentenbond tweezijdige voorwaarden heeft opgezegd kan je hier vinden: Waarom stoppen wij met tweezijdige voorwaarden | Consumentenbond


Wil je de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel.org op maat laten samenstellen? Gebruik dan onze handige algemene voorwaarden generator.

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Vincent Romviel
Vincent Romviel 250x250

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp