Consument wil duurzame levering

Gepubliceerd op: 16 juni 2020
Bijgewerkt op: 18 maart 2021
Duurzaamheid Groene Levering Stad

In deze tijden waarin we veel thuis blijven, schiet het aantal online verkopen omhoog. Vanwege de grote drukte kan de levering van de pakketjes soms wat langer duren. Gelukkig heeft 80% van de consumenten hier begrip voor, zo blijkt uit een onderzoek van Ruigrok NetPanel en Thuiswinkel.org. Een uitstekende tijd om eens na te denken over duurzame levering van je pakketten.

Hoe denkt de consument over online winkelen en milieuvriendelijkheid?

Met de Reputatiemonitor E-commerce en Duurzaamheid meet Thuiswinkel.org hoe de consument denkt over online winkelen en milieuvriendelijkheid. Zo vindt twee derde van de consumenten een duurzame levering belangrijk. Is er een milieuvriendelijkere afleveroptie? Dan kiest 67% van de consumenten daarvoor. Bovendien is 62% van de consumenten is bereid om langer te wachten op een bestelling als dat duurzamer is.

62% van de consumenten is bereid om langer te wachten op een bestelling als dat duurzamer is

Wil jij aan de slag met duurzamer bezorgen?

Met Bewust Bezorgd breng je in kaart hoeveel CO2-uitstoot gepaard gaat met het leveren van jouw pakketten en hoe je dat kunt verminderen. Bovendien kun je met Bewust Bezorgd eenvoudig aan de consument laten zien wat voor zijn bestelling de meest duurzame afleveroptie is. Zo bespaar jij op CO2 en kosten, geef je de consument de mogelijkheid om duurzaam te kiezen en werken we samen aan een beter klimaat. Meer weten? Kijk dan op www.bewustbezorgd.org.

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Alicja van Ewijk 250x250

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp