Het belang van klantreviews: nu meer dan ooit

Categorie
Gepubliceerd op: 16 juni 2020
Bijgewerkt op: 21 oktober 2021
Geschreven door
Thuiswinkel Reviews Header 1920 X 1080 Houten Blokjes Met Sterren

De zomer staat weer voor de deur! Dit jaar zullen we de zomerdagen op een andere manier in gaan vullen dan we begin dit jaar hadden verwacht. Gelukkig mogen we inmiddels het terras op, barbecueën met vrienden in de achtertuin en ook de eerste zwembaden zijn weer open. 

Geld dat niet in vakanties naar het buitenland gestoken wordt, kan nu anders worden besteed. In combinatie met het vakantiegeld dat veel van ons een aantal weken geleden op onze rekening zagen verschijnen, zorgt het geld dat uitgespaard blijft voor een nieuwe piek in online bestellingen.

Nu meer dan ooit gaan consumenten op zoek naar zekerheid bij het online winkelen. Ervaringen en meningen van andere klanten lezen geeft ze de zekerheid die ze zoeken. Nu ze minder in de gelegenheid zijn om in fysieke winkels te oriënteren en vergelijken, worden de verhalen van andere consumenten gebruikt om te beslissen. Klantreviews beantwoorden vragen van de zoekende consument, stellen gerust en creëren vertrouwen.

Thuiswinkel Reviews

In samenwerking met Kiyoh, een bekende en betrouwbare aanbieder van reviews, bieden we exclusief voor leden Thuiswinkel Reviews aan. Tegen een scherp tarief (€ 12,50 voor 250 uitnodigingen per maand) kun je snel en gemakkelijk starten met het verzamelen van reviews. Wil je eerst proberen of het inzetten van reviews iets voor jou is? De eerste veertien dagen kun je de dienst gratis en vrijblijvend uitproberen.

Voordelen van Thuiswinkel Reviews:

  • Uitnodigingen worden automatisch verstuurd. Je bepaalt dus zelf wanneer je klanten na aankoop een verzoek ontvangen.
  • Reviews zijn geverifieerd. Alleen klanten die daadwerkelijk een aankoop hebben gedaan kunnen een review achterlaten.
  • Reviews zijn zichtbaar in Google. In Google worden er ook sterren getoond bij je website, je Adwords-campagne en in Google Shopping.
  • Jij bent eigenaar van de data. De opgebouwde reviews blijven jouw eigendom, ook nadat je het contract opzegt.

Verbeter je webshop met de feedback

Met reviews vraag je aan je klanten waarom zij voor jouw webshop hebben gekozen en waarom anderen ook voor jou zouden moeten kiezen. Naast de complimenten die sommige klanten zullen geven, zullen er ook klanten zijn die kritische feedback zullen delen. Op basis hiervan kun je jouw webshop verbeteren. Bovendien is het voor nieuwe consumenten erg geloofwaardig wanneer zij positieve en kritische feedback lezen over je webshop, en hoe je daar als webshop op reageert. Hiermee deel je een transparant en compleet beeld van de kwaliteit van je dienstverlening en kun je de consument overtuigen van jouw betrouwbaarheid. Verbeter je conversie ook op andere manieren.

Thuiswinkel Reviews snel zichtbaar in de Thuiswinkel Widget

Leden van Thuiswinkel.org kunnen de Thuiswinkel Widget implementeren: een kleine, interactieve applicatie waarin je certificaat en geverifieerde gegevens te vinden zijn. Wanneer je gebruik maakt van Thuiswinkel Reviews, worden deze hierin ook zichtbaar. Het voordeel van de Thuiswinkel Widget is dat deze goed zichtbaar is voor de consument en dat alle informatie die de betrouwbaarheid van je webshop laat zien, op één plek te vinden is. Hiermee straal je nog meer vertrouwen uit. Heb je de widget nog niet geïmplementeerd en wil je meer weten? Ga naar thuiswinkel.org/widget.

Voor meer informatie over de Thuiswinkel Reviews ga je naar:

 thuiswinkel.org/reviews

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp