Bleckmann: “Samen groeien met onze klanten”

Bleckmann 800 X 400

Bleckmann, wat in 1862 is ontstaan, is een internationaal logistiek bedrijf dat gespecialiseerd is in supply chain-oplossingen voor de mode- en lifestyle-industrie. Momenteel beschikt het bedrijf over 30+ warehouses in 4 landen en telt het rond 5000 team members, waarmee het sterk in de markt staat. Vandaag spreken we Ron Thijssen, Manager Corporate Social Responsibility, over hoe Bleckmann de leden van Thuiswinkel.org verder kan helpen en ook over de kansen die Recommerce met zich meebrengt.

Categorie
Gepubliceerd op: 18 januari 2024
Bijgewerkt op: 18 januari 2024
Geschreven door
Business Partner

Sinds 2007 actief in de e-commerce

Als een van de pioniers in de e-commerce logistiek, heeft Bleckmann zich snel en succesvol aangepast aan de eisen van de sector. Al in 2007 begon het bedrijf met het leveren van logistieke diensten aan e-commercebedrijven, een vooruitstrevende zet die, volgens Ron, zeer goed heeft uitgepakt. Het succes van deze stap wordt onderstreept door het feit dat Bleckmann jaarlijks 370 miljoen kledingstukken verstuurt en beschikt over meer dan een miljoen vierkante meter aan logistieke ruimte. Meer dan de helft van Bleckmann’s activiteiten zijn gerelateerd aan e-commerce.

De combinatie van datagedrevenheid en een persoonlijke benadering

Met veel persoonlijk contact probeert Bleckmann modemerken te ondersteunen en samen te groeien op basis van data. Deze combinatie werkt volgens Ron heel goed: “We onderhouden heel intensief contact met onze klanten. Er is veelvuldig contact waarbij maandelijks en éénmaal per kwartaal een review plaatsvindt. In deze gesprekken proberen we vooruit te kijken en de verwachtingen van onze klant zo goed mogelijk te bespreken. Daar kunnen wij dan weer op inspelen”, vertelt Ron.

Belangrijk is niet alleen te sturen op de beschikbare of geleverde data, maar ook uit ervaringscijfers. Desondanks blijft flexibiliteit erg belangrijk. Hoewel er een periode van zorgvuldige planning en afstemming voorafgaat aan een Black Friday periode, kan het voorkomen dat aantal orders de verwachtingen ver overstijgt. Essentieel is het dan om niet in paniek te raken en te kijken hoe we deze uitdaging op kunnen lossen. Door binnen onze organisatie te schuiven met onze mensen konden we hier goed op reageren. De klant reageerde ontzettend positief, en dat is waar wij het voor doen”, aldus Ron.

De kansen van Recommerce

Bleckmann heeft recentelijk de voordelen van Recommerce, het herintroduceren van producten in de markt, belicht in een artikel. Deze aanpak, gericht op de toenemende vraag naar duurzame producten, versterkt de marktimpact. Recommerce verlengt niet alleen de levensduur van producten, maar stimuleert ook duurzame consumptie en hergebruik, een belangrijk aspect in de huidige consumentenmarkt. Volgens Ron is een van de drijfveren voor deze trend de toenemende vraag naar duurzaamheid vanuit de consument, die een steeds grotere invloed heeft op de markt.

Naast het stimuleren van duurzame consumptie wijst Ron ook op een ander significant zakelijk voordeel van Recommerce: de potentiële kostenbesparing. "Hoewel er kosten verbonden zijn aan het opnieuw in de markt brengen van producten, zoals reparatiekosten, blijkt dit vaak gunstiger dan het afschrijven van producten. Ongeveer 70% van de geretourneerde artikelen kan weer verkoopbaar gemaakt worden, wat kosten bespaart en bijdraagt aan een circulaire economie," legt Ron uit.

Voor meer informatie, lees je het volledige artikel op Bleckmann.

Hoe kan Bleckmann de leden van Thuiswinkel.org verder helpen?

Bleckmann kan de leden van Thuiswinkel.org, die gericht zijn op mode- en lifestyle, dus onder andere helpen door meer circulair te worden. Daarnaast proberen ze bij Bleckmann ook door kennis te delen het aantal retouren terug te dringen en doen ze nog veel meer. Ron sluit het interview af door aan te geven dat leden van Thuiswinkel.org altijd kunnen bellen om te kijken naar wat de mogelijkheden zijn en om een afspraak in te plannen.


Wil je meer weten over Bleckmann en wat ze voor jou kunnen betekenen?

BEZOEK DAN DE WEBSITE >

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Ron Thijssen 250 X 250

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp