Het verhaal van Bunzl: De klant centraal vanuit één platform

Twee mensen in overleg met een laptop

Een digitale transitie binnen een (b2b-)organisatie, hoe pak je dat aan? Bunzl Retail & Industry, een Thuiswinkel Zakelijk-lid, ondergaat momenteel een dergelijk transitie, van groothandel naar een omnichannel platformorganisatie. Hoe ziet het (succes)verhaal van Bunzl eruit? Welke stappen hebben zij al gezet om de klant centraal te zetten vanuit één platform? Kevin Reijnders, e-commercemanager bij Bunzl, vertelt je hier tijd Shopping Today graag meer over.

Het verhaal van Bunzl zal herkenbaar zijn voor veel b2b-commercespelers. Bunzl Retail & Industry, dat onderdeel is van Bunzl Plc., is wereldwijd marktleider op het gebied van disposables, hygiëneproducten en verpakkingen (b2b). Het is een bedrijf met een breed scala aan producten, wat ook zorgt voor veel verschillende klantsegmenten, met een grote diversiteit in wensen en behoeften. Om de dienstverlening verder te optimaleren evolueert de groothandel nu naar een omnichannel platformorganisatie, waarin de klant centraal staat en de verschillende doelgroepen succesvol bediend worden op één platform.

Next Level B2B E-commerce

Als onderdeel van de ShoppingTomorrow-expertgroep Next Level B2B E-commerce doet Kevin ook onderzoek naar de ontwikkelingen in de b2b-markt. B2b-e-commerce zal de komende jaren exponentieel groeien en de ontwikkelingen in de b2c-markt laten zien dat retailers en bedrijven die vol inzetten op online verkoop, enorm gegroeid zijn. In de groep kijken de experts naar de impact van de veranderende verkoopkanalen die steeds beter voelbaar zijn voor b2b-georiënteerde branches als groothandels. Dit brengt grote successen, maar ook vele uitdagingen met zich mee.

Meer weten?

Kevin Reijnders is een enthousiaste vakidioot die complexe e-commercevraagstukken vertaalt naar praktische no-nonsense-oplossingen voor de klant. Binnen de organisatie maakt Kevin zich hard om de groothandel Bunzl Retail & Industry te evolueren naar een omnichannel platformorganisatie. Tijdens Shopping Today 2019 op 19 september in DeFabrique vertelt hij hoe de digitale transitie van Bunzl eruitziet. Bezoek zijn sessie in de B2B Dome, die mede mogelijk is gemaakt door PostNL.

Aanmelden

Leer van de ervaring van Bunzl en mis deze presentatie niet. Meld je nu aan voor Shopping Today op 19 september. Leden van Thuiswinkel.org ontvangen twee gratis kaarten (à €395,-) per bedrijf en business partners (pakket 1) van Thuiswinkel.org ontvangen één gratis kaart per bedrijf plus €200,- korting op de extra toegangskaarten.

Meld je nu aan