De kansen en verplichtingen van PSD2

Monopoly auto op een monopoly bordspel

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: eerder dit jaar is PSD2 eindelijk ook in Nederland van kracht geworden. Maar welke impact heeft deze Europese betaalwet voor jou? Wat zijn de kansen en aan welke regels moet je je houden? Just Hasselaar, beleidsadviseur digital transactions bij Thuiswinkel.org, praat je hier tijdens het Thuiswinkel Ledenfestival op 13 juni graag over bij.

Een van de doelstellingen van PSD2 is het terugdringen van het aantal fraudegevallen”, legt Just uit. “Met andere woorden, de veiligheid moet omhoog. Dit doet PSD2 door eisen te stellen aan de manier waarop klanten in de checkout afrekenen. Het is dus belangrijk om als webwinkelier je huidige checkout na te lopen, om te zien of je nog aan de eisen voldoet."

Just geeft tijdens zijn sessie op het ledenfestival een overzicht van de verplichtingen, maar geeft ook tips over de kansen van het nieuwe betalen. “Bovenal biedt PSD2 vooral kansen voor iedereen, want we hebben allemaal met betalen te maken. Of je nu webwinkelier bent of consument."

Wie is Just?

Foto van Just Hasselaar Just Hasselaar werkt als beleidsadviseur digital transactions voor Thuiswinkel.org en binnen deze rol is hij het aanspreekpunt voor vragen rondom payments, identity, cyber en blockchain. Tevens is Just op dezelfde dossiers Senior Policy Adviser voor Ecommerce Europe, de Europese belangenvereniging voor webwinkels waar Thuiswinkel.org lid van is. Daarnaast heeft hij uitgebreide ervaring met stakeholdermanagement en public affairs.

 

Wil jij weten wat de kansen van PSD2 zijn?

Schrijf je nu in voor het Thuiswinkel Ledenfestival op 13 juni bij Down Under in Nieuwegein. Volg de sessie van Just en leer wat de kansen en verplichtingen van PSD2 zijn. Volg naast deze sessie ook andere sessies over onderwerpen als e-mailmarketing of duurzaamheid. De dag wordt afgesloten met een zomers festival en verschillende foodtrucks.

Schrijf je gratis in

Het Thuiswinkel Ledenfestival is gratis toegankelijk voor leden van Thuiswinkel.org (tot twee personen per bedrijf) en business partners met pakket 1 (één toegangskaart per bedrijf).