27 maart 2019

€ 3,81 miljoen schade door phishing bij internetbankieren in 2018

Minder fraude met betaalpassen en automatische incasso's

Rode computermuis op biljetten van 500 euro

De schade door phishing bij internetbankieren is toegenomen van € 1,05 miljoen in 2017 naar € 3,81 miljoen in 2018. Niettemin is de totale schade door fraude in het betalingsverkeer in 2018 met 2% gedaald. Die totale daling is vooral het gevolg van minder fraude met betaalpassen, automatische incasso’s en overschrijvingsformulieren. Voor mobiel bankieren is er in 2018 wederom helemaal geen fraude gemeld.

Meer pinbetalingen, minder schade door fraude

Ondanks een toename van het aantal pinbetalingen met 12,6%, is de schade door fraude met betaalpassen vorig jaar met 33% gedaald ten opzichte van een jaar eerder, naar € 4,91 miljoen. Nog steeds zijn er geen voorvallen geweest van contactloos zakkenrollen, vooral omdat het niet loont en mogelijke daders makkelijk kunnen worden opgespoord. 

Door aangescherpte procedures bij banken is ook de fraude met automatische incasso’s en overschrijvingsformulieren fors gedaald, van € 1,28 miljoen in 2017 naar € 337.000 in 2018.

Meer en betere phishing, ook via sms, berichtenapps en social media

De stijging van de schade door phishing bij internetbankieren lijkt het gevolg van vier factoren:

  • Fraudeurs gebruiken betere hulpmiddelen waarmee ze phishingaanvallen makkelijker, vaker en grootschaliger kunnen uitvoeren.
  • De kwaliteit van valse e-mails en valse websites wordt steeds beter, met minder taalfouten en een betere vormgeving en opmaak.
  • Fraudeurs weten hun doelwitten steeds overtuigender persoonlijk aan te spreken, met een juiste aanhef en naam, ook via sms, berichtenapps als WhatsApp en social media als Facebook.
  • Fraudeurs proberen met phishing ook beveiligingscodes te bemachtigen waarmee ze namens hun slachtoffer een mobiele bankapp op hun eigen smartphone kunnen installeren. Met die bankapp krijgen ze dan toegang tot de bankrekening van hun slachtoffer.

De sterke toename van phishing lijkt ook buiten Nederland om zich heen te grijpen. De Belgische banken meldden begin deze maand dat de schade door phishing bij hun klanten is opgelopen van € 2,5 miljoen in 2017 tot € 8 miljoen in 2018.

Controleer afzender en webadres

Klanten van banken kunnen schade door phishing voorkomen door vooral scherp te letten op het echte afzenderadres in berichten die van banken lijken te komen. Klik niet zomaar op hyperlinks in berichten en controleer heel goed het webadres van een website die om beveiligingscodes voor internetbankieren of mobiel bankieren vraagt. Banken zullen nooit via hyperlinks in e-mails en tekstberichten of via de telefoon vragen naar beveiligingscodes voor internetbankieren of mobiel bankieren. Tik ook nooit de pincode voor een betaalpas in op een webpagina. Meer adviezen en tips staan op www.VeiligBankieren.nl

Banken verbeteren continu hun systemen voor internetbankieren en mobiel bankieren om frauduleuze transacties te detecteren en onderscheppen. Daarnaast nemen banken deel aan initiatieven in de private en publieke sector om het berichtenverkeer technisch beter te beveiligen en om fraudeurs op te sporen en te vervolgen. Ook geven ze op radio en TV en via internet veel voorlichting over veilig bankieren aan hun klanten, onder andere op de gezamenlijke voorlichtingswebsite: www.VeiligBankieren.nl.

Ten slotte is het goed om te weten dat mensen die slachtoffer zijn geworden van fraude met online bankieren terwijl zij zorgvuldig zijn omgegaan met hun apparaten en beveiligingscodes de schade geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen van hun bank. Op die manier is in 2018 96% van de fraude met internetbankieren vergoed aan de slachtoffers.

Meer weten?

Just Hasselaar Heb je vragen over deze cijfers of over veilig bankieren? Neem dan contact op met je bank of ga naar www.VeiligBankieren.nl. Voor vragen over betalingsverkeer kun je ook contact opnemen met Just Hasselaar (), adviseur digital transactions bij Thuiswinkel.org.