22 januari 2019

Vegalove: “Samen groen is goud”

Interview met Thuiswinkel Waarborg-lid Vegalove

Hilde en Linda gefotografeerd door planten heen

Eind vorig jaar hebben we een nieuwe datingwebsite mogen verwelkomen als lid: Vegalove.nl. Met hun mobielvriendelijke datingsite voor iedereen met een groen hart willen ze mensen die bewust leven met elkaar in contact brengen. Als trots drager van het Thuiswinkel Waarborg én Keurmerk Veilig Daten zien ze de toekomst rooskleurig in. We spreken met oprichter Linda Heins.

Even voorstellen: Wie ben je, waar werk je en wat is je functie?

Ik ben Linda Heins, zelfstandig ondernemer sinds 1995. Mijn oorspronkelijke beroep is grafisch vormgever, vooral bij publieksbladen. Als zelfstandige ging ik meer werken in de non-profitsector. Omdat mijn drijfveer het welzijn van dieren is, begon ik tevens met het bij elkaar brengen van mensen die vegetarisch, vegan of daar geïnteresseerd in zijn. Zij ontmoetten elkaar via een papieren datingkrantje, uitstapjes en uiteindelijk via een online contactsite.

Van 2013 tot en met 2015 runde ik met mijn partner webshop Veggiedeli, met 100% plantaardige vlees- en zuivelvervangers uit Duitsland. In 2017 startten de voorbereidingen voor de nieuwe groene datingsite Vegalove, die 24 oktober jl. is gelanceerd. Ik ben eigenaar en webbeheerder.

Op Vegalove kan iedereen met een groen hart, die op zoek is naar een maatje voor liefde of vriendschap, zich gratis en vrijblijvend inschrijven en de website proberen. Daarna kan indien gewenst een Green membership worden afgenomen.

De samenwerking met marketingcollega Hilde resulteerde in een frisse, overzichtelijke website met aantrekkelijke profielen. Het motto: Samen groen is goud! Op social media (Facebook en Instagram) zijn we te vinden onder @vegalovedating.

Kun je iets meer vertellen over de achtergrond en waarom jullie deze datingsite gestart zijn?

Vegalove is gestart om meerdere redenen. Er was geen goede mobielvriendelijke groene datingsite, en daarnaast vind ik het belangrijk dat mensen die bewust leven met elkaar in contact komen. Voor hun eigen geluk, voor de dieren, en ten behoeve van de planeet. Het is een goed signaal naar de maatschappij dat er nu ook in onlinedatingland een duurzame ster aan het firmament is verschenen.

Verder is het voor mij als ondernemer gewoon een baan. Ik zou niet ruim een jaar keihard gewerkt en geïnvesteerd hebben als ik niet geloofde in de potentie van Vegalove.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op hoe Vegalove eruit ziet. De frisse kleuren wit, groen en goud, de eenvoudige opzet (zonder overal toeters en bellen), het aansprekende logo.

Heel blij ben ik met het Thuiswinkel Waarborg en het Keurmerk Veilig Daten. Bij dit laatste zijn maar zeven van de honderden datingsites aangesloten en we staan daar als groen kiempje toch maar mooi tussen de bekende grote datingsites. Dit, en het feit dat we ons richten op iedereen met een groen hart[LH2]  onderscheidt ons van de meeste concurrenten. Andere verschillen zijn de lagere membershipsbedragen en het feit dat we bomen doneren aan een goed doel.

Qua social media vind ik met name onze Instagram mooi vanwege de creativiteit in woord en beeld door collega Hilde. Ik ben trots op haar en mezelf dat we hebben doorgezet ondanks tegenslagen.

Ik ben ook trots op de waardevolle mensen die nu al op de site staan ingeschreven!

Kun je iets meer vertellen over Green Connecting?

Het aantal personen dat bij aankopen rekening houdt met waar een product vandaan komt en hoe het is geproduceerd groeit snel. Ongeveer 50% van de consumenten gaat bewust om met het feit dat eigen gedrag gevolgen heeft voor onze leefomgeving, onze aarde en haar bewoners.

Maar iedereen gaat hier weer anders mee om. Er zijn verschillen in beweegredenen, in karakter, in bewustzijn en niet te vergeten in mogelijkheden. Ik vind het belangrijk dat iedereen elkaar respecteert in de keuzes die men maakt. Voor mij hoort dat bij groen denken en voelen. Rekening houden met een ander. Natuurlijk: discussiëren mag. Elkaar bewust maken van dingen. Dat gaat je hele leven door. Zo ervaar ik dat tenminste.

Iedereen die zich aangesproken voelt is welkom op Vegalove. Groen, duurzaam, ecologisch, vega, veggie, flexi, of alleen maar belangstellend. Wie na de gratis proefperiode wil blijven connecten met de medemembers, kan letterlijk de wereld groener maken. Bij een halfjaar- of jaarmembership doneren wij een fruitboom aan Haïti (met certificaat op naam). Hiervoor zijn we een samenwerking aangegaan met Stichting Plenty Food, die plantaardige voedselhulp biedt in plaats van dierlijke, omdat dit vijf tot tien keer efficiënter is. Het direct consumeren van planten, in plaats van dieren die planten eten, kan een oplossing zijn voor het wereldvoedselprobleem.

Green connecting... Het is alles waar Vegalove voor staat!

Welke trends zie je binnen de e-commercemarkt en welke toekomstplannen hebben jullie nog?

Wij zijn volop bezig om de e-commercemarkt te ontdekken, het is een wereld op zich. Wat in elk geval opvalt, vooral op Instagram, is de explosie van vega-accounts met prachtige foto’s van kleurige gerechten. Niemand kan ooit nog zeggen dat eten zonder dierlijke ingrediënten saai is. Verheugend is dat de nadruk ligt op het positieve en blijmakende van zo’n lifestyle. Dat doen we ook met Vegalove.

Qua toekomst zijn er nog geen duidelijke plannen. Nu de website online is, zorgen we eerst voor promotie en naamsbekendheid. De populariteit van online daten neemt almaar toe. Mensen zijn op zoek naar een betrouwbare datingsite. Mijn wens en verwachting is dat velen persoonlijk geluk zullen vinden bij elkaar. De gerichtheid op andere, meer ethische waarden zal bijdragen aan dat geluk én aan een liefdevollere wereld.

Waarom ben je lid geworden van Thuiswinkel Waarborg?

Heel eerlijk: dit was nodig om het Keurmerk Veilig Daten te verwerven. Anders was ik er waarschijnlijk niet eens op gekomen, aangezien ik onze site niet direct beschouw als winkel. Na het Thuiswinkel proces doorlopen te hebben, zie ik in dat dat de degelijke basis geeft. Je leert je te verplaatsen in je klant en hoe de klant zo goed, duidelijk en veilig mogelijk bediend kan worden. Tevens kun je altijd terecht bij Thuiswinkel, voor vragen, tips, problemen. Zij denken graag mee en ik ben blij dat Vegalove nu bij Thuiswinkel Waarborg is aangesloten!

Wil jij meer vertrouwen en een hogere conversie?

Lid zijn van Thuiswinkel.org heeft veel voordelen. De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Meer conversie door Thuiswinkel Waarborg-logo op je webshop.
  • Vertrouwen van consumenten door Thuiswinkel Waarborg Reviews.
  • Gratis hulp en ondersteuning op juridisch gebied (tools, tips en vraagbaak).
  • Wij komen op voor jouw belangen in Den Haag en Brussel.
  • Gratis of met korting toegang tot ons netwerk, kennis, events, onderzoeksrapporten en meer.

Bekijk de rest van de voordelen ofWord meteen lid