7 december 2018

De online verkoop van pallets

Interview met Palletcentrale.nl

Op elkaar gestapelde pallets

Palletcentrale.nl is, zoals de naam al verklapt, specialist in het in- en verkopen van gebruikte pallets, het leveren van kunststof pallets en het op grote schaal produceren van nieuwe pallets. In 1969 begonnen in de haven van Rotterdam door pallets te verzamelen, sorteren en terug te leveren aan producenten, en inmiddels uitgegroeid tot miljoenenorganisatie met vijf vestigingen in het hele land. Wat houdt een palletfabriek in en waarom zijn ze als b2b-partij met een webshop begonnen?

Verkoop, inkoop, verhuur

Palletcentrale.nl neemt in principe alle pallets aan, van zwaar gebruikte pallets tot pallets die nog in uitstekende staat zijn. Op één van de Palletcentrale locaties wordt beoordeeld wat de status precies is, welke pallets gerepareerd kunnen worden en welke moeten worden versnipperd. Palletcentrale biedt een totaalpakket aan en ontzorgt de klant volledig. Dat heeft in 2017 geleid tot een recordomzet van € 31,5 miljoen, waarmee ze marktleider zijn in nieuwe en gebruikte pallets.

Marketinginvesteringen terugverdiend

Zo’n twee en een half jaar geleden zijn ze een webwinkel gestart. Mark Leemberg, allround medewerker: “Pallets lijken misschien producten die mensen niet snel online kopen, aangezien ze vooral in de b2b-wereld gebruikt worden. Maar voor veel bedrijven is het makkelijker en sneller om online hun bestelling te doen. Met zo’n ontwikkeling gaan we graag mee. De investeringen in de website en geïntegreerde webshop zijn het waard, want het zorgt voor een nieuw klantensegment.” Ze zijn vanaf het begin Thuiswinkel Zakelijk-lid geworden: “Je wilt aan je potentiële klanten laten zien dat je een betrouwbare partij bent.” En dat klanten tevreden zijn, blijkt ook wel uit de 8,4 die ze hebben verkregen via reviews.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Palletcentrale. “Wij zullen de lat altijd iets hoger blijven leggen wanneer we kijken naar duurzaamheid. Het in- en verkopen van gebruikte pallets is natuurlijk de ultieme manier van recyclen. Daarnaast zijn we de eerste specialist ter wereld die PEFC-gecertificeerd is voor gebruikte pallets. En we hebben de Lean&Green Award gewonnen.”

Interesse in Thuiswinkel Zakelijk?

Verkoop jij ook online producten aan bedrijven? Dan kun je profiteren van de voordelen van Thuiswinkel.org en het keurmerk Thuiswinkel Zakelijk! Check de voordelen van Thuiswinkel Zakelijk voor verkopers of laat ons je terugbellen voor meer informatie.