22 augustus 2018

Hoe Thuiswinkel.org zich voorbereidt op de Ecommercerun

Hond en hardloopschoenen

Het is woensdagochtend als ik op ons intranet een berichtje van collega Marleen zie staan: “Op 21 oktober is weer de jaarlijkse Ecommercerun in Utrecht. Arthur en Martijn deden eerder al mee. Wie lopen er dit jaar mee? Wie weet kunnen we dit jaar met een leuk 'Thuiswinkel Hardloopteam' meedoen!” Het berichtje is een dag eerder geplaatst. Aantal reacties van collega’s? Nul.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik daarvan schrik. Gezonde medewerkers is een belangrijk thema binnen onze organisatie. Dat wordt op verschillende manieren gestimuleerd en gefaciliteerd:

 

  • Ons kantoor bevindt zich in een prachtig bos, waar we in de pauze wandelen of al lopend vergaderen.
  • Elke maandag hebben we de beschikking over een personal coach die met ons in weer en wind het bos in trekt om te gaan bootcampen.
  • We hebben een periodiek Thuiswinkel Tennistoernooi waar collega’s van alle niveaus aan mee kunnen doen.
  • In onze ‘huiskamer’ hangt een dartbord en is een voetbaltafel aanwezig. Je kunt je afvragen hoe sportief deze ‘kroegsporten’ zijn, maar op allebei zijn al vele verhitte potjes gespeeld.
  • Ten slotte waren er zelfs een paar gekkies die geprobeerd hebben om elke dag twee keer te planken op kantoor, maar dat initiatief is helaas alweer snel gesneuveld.

Sportief?

Kortom, mijn collega’s en ik claimen ‘sportief’ te zijn. Waarom heeft dan nog niemand zich aangemeld voor de Ecommercerun? Ik vraag het enkele andere collega’s en die geven allemaal aan dat ze dit echt niet kunnen. Ik moet eerlijk zeggen dat ook ik twijfel of ik mee zal doen. Als volleyballer loop ik niet zomaar zes kilometer hard, dus daar moet voor getraind worden. Ik reageer op het berichtje dat ik twijfel en laat het even liggen, maar blokkeer de datum wel vast in mijn agenda. De volgende dag open ik intranet weer. Vincent heeft gereageerd: ‘Ik doe mee!! 10k”. Niet veel later, Richard: “Ik doe ook mee, 10k.” Kan ik dan achterblijven? Nee, natuurlijk niet. 10k gaat me letterlijk wat te ver, maar zes moet ik toch kunnen? De app Hardlopen met Evy is in ieder geval gedownload en de hardloopschoenen zijn uit de kast getrokken.

Inmiddels hebben Arthur (10k) en Martijn (10k) zich ook aangemeld, dus dat Thuiswinkel Hardloopteam gaat hoe dan ook aan de start verschijnen. Zien we je daar?

Auteur: Mikkie Hogenboom

Mikkie Hogenboom werkt vijf jaar bij Thuiswinkel.org als redacteur en contentmarketeer. Ze schrijft onder andere over de nieuwste ontwikkelingen binnen de e-commercebranche, (her)schrijft artikelen voor anderen, interviewt leden en business partners en vult het Thuiswinkel.org-katern in Twinkle Magazine. Buiten werktijd is ze twee keer in de week te vinden op het volleybalveld, bootcampt ze met collega’s en loopt ze (sinds kort dus) hard met haar hond.