5 juni 2018

Ecommerce Europe organiseert workshop over btw-hervormingen en digitale belasting

Houten bord met workshop erop, met rode achtergrond

Er is momenteel veel gaande in het Europese belastinglandschap. Naast de btw-hervorming die in december 2017 binnen de EU is aangenomen, wil de Europese Commissie via een nieuw voorstel internetbedrijven ook extra gaan belasten. Dat heeft natuurlijk gevolgen voor de Europese, en daarmee Nederlandse, e-commercesector. Om deze gevolgen duidelijk in kaart te brengen, organiseert Ecommerce Europe, de Europese koepelorganisatie waar Thuiswinkel.org lid van is, op 20 juni 2018 een praktische workshop in Berlijn. Leden van Thuiswinkel hebben gratis toegang tot deze workshop.

 

De Europese Commissie wil met een tijdelijke omzetbelasting op internetbedrijven het ontstane speelveld in de Europese retailmarkt rechttrekken, aangezien kleinere ondernemingen op dit moment relatief meer belasting moeten afdragen dan partijen als Google en Amazon. Ecommerce Europe en Thuiswinkel.org zijn het met de Commissie eens dat er een eerlijker speelveld moet komen, maar zien geen heil in deze tijdelijke kortetermijnoplossing.

Praktische workshop

Ecommerce Europe wil graag het voorstel van de Europese Commissie, de gevolgen daarvan voor webwinkeliers en haar standpunten hieromtrent duidelijk overbrengen naar haar achterban. Daarom organiseert de belangenverenging (in samenwerking met de Duitse e-commerceassociatie Händlerbund) een praktische workshop in Berlijn. Hierin vertellen experts hoe webwinkeliers dankzij de btw-hervorming eenvoudiger en goedkoper om kunnen gaan met de btw-verplichtingen binnen Europa en gaan ze dieper in op de voorgestelde belastingheffing op internetbedrijven. Daarnaast kunnen de aanwezigen uiteraard relevante vragen stellen aan de experts en met elkaar ervaringen uitwisselen.

Programma en aanmelden

De workshop vindt op 20 juni 2018 plaats in de Duitse hoofdstad Berlijn. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 10.30 uur - 12.00 uur    Digitale belasting
  • 12.00 uur - 13.00 uur    Netwerklunch
  • 13.00 uur - 15.00 uur    Implementatie van de btw-hervorming
  • 15.00 uur                       Netwerkborrel

Wil je graag deelnemen aan deze workshop? Meld je dan aan door een mail te sturen naar of . Leden van Thuiswinkel.org hebben gratis toegang tot dit evenement.