3 april 2018

Greetz: Personeel met passie

Logo van Greetz

Greetz is een echte pure player die zijn sporen verdiend heeft in e-commerceland. Iemand verrassen of even laten weten dat je aan hem of haar denkt, doe je met Greetz. Door voorop te lopen in de markt, tot 21.00 uur een kaart te kunnen bestellen (uniek in de branche), same-day-delivery en het personaliseren van cadeaus is Greetz in 13 jaar tijd uitgegroeid tot een bedrijf met 120 medewerkers die dagelijks hard werken om de klantbeloften waar te maken. HR-manager Marieke de Vlieger vertelt over de cultuur van Greetz en de ontwikkeling van medewerkers. Wat kunnen we daarvan leren?

Een eigen cultuur

“We groeien gestaag en daardoor hebben we  grip op de verankering van wat wij vinden dat Greetz Greetz maakt; onze eigen cultuur”, vertelt Marieke. “We vinden het belangrijk om te leren van elkaar en van onze eigen fouten, zodat we steeds beter worden in wat we doen. De passie die mijn collega’s dagelijks inzetten voor hun werk is voor mij een bron van inspiratie en de onderlinge sfeer is goed. Dat maakt dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.”

Medewerkers krijgen veel vrijheid om invulling te geven aan hun functie. De ontwikkeling van mensen in de breedste zin van het woord is een van de belangrijkste pijlers voor Greetz. Greetz besteedt daarbij onder andere aandacht aan het optimaal faciliteren van het management. “Een goede manager zorgt ervoor dat hij/zij ruimte biedt aan de ontwikkeling van zijn/haar medewerkers. Maar daarvoor moet een manager ook goed opgeleid zijn en begeleid worden. Een goede manager word je niet vanzelf”, vertelt Marieke. Greetz investeert hierin door een paar keer per jaar met elkaar te trainen, maar ook door maandelijks met elkaar thema’s op dit vlak uit te diepen. Je kunt zoveel van elkaar leren.”

Kwartaaldoelstellingen en online feedback

“We faciliteren onze managers ook door ons sturingsproces optimaal aan te laten sluiten bij onze cultuurwaarden én de randvoorwaarden die managers en medewerkers zelf belangrijk vinden. Zo zijn wij omgeschakeld naar een systeem waarin we kwartaaldoelstellingen formuleren en daarover met elkaar in gesprek blijven”, licht Marieke toe.

Daarnaast maken ze gebruik van een online tool om elkaar feedback te geven. “We kunnen nóg meer van elkaar leren als je directer en vaker feedback ontvangt vanuit diverse invalshoeken. We zijn er nog niet maar maken mooie stappen hierin.” Marieke merkt dat er op het gebied van soft skills nog stappen te zetten zijn. “Werkgerelateerde kennis is essentieel voor het functioneren maar soft skills zijn minstens zo belangrijk en deze pakken we vanaf dit jaar nóg actiever op. Thuiswinkel.org ondersteunt deze processen onder andere ook met de e-Academy. De Talent Circles, waarin gelijkgestemden hun vakgebied verder uitdiepen, zijn daar een prachtig voorbeeld van.

Een eigen academy

De HR-afdeling monitort al deze processen continu en analyseert of de aanpak werkt. Indien nodig scherpen ze aan, stimuleren ze of zetten ze nieuwe initiatieven op. Een van die nieuwe initiatieven is Greetz Academy, dat in Q2 gaat starten. Greetz Academy is een programma dat op drie aspecten gaat draaien: persoonlijke effectiviteit, inspiratie en kennis (leren van elkaar).

Ontwikkel verder met e-Academy Campus

 Wil je meer weten over e-Academy Campus of je gratis inschrijven? Ga naar www.e-academycampus.nl of neem contact op met Lydia van Toorn via . Leden van Thuiswinkel.org profiteren van verschillende voordelen, waaronder kortingen op trainingen.