2 maart 2018

AVG: Veelgestelde vragen beantwoord

FAQ scrabble

Over ongeveer honderd dagen treedt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking en dan geldt deze dus ook voor jouw webwinkel. De nieuwe privacywet brengt de nodige veranderingen met zich mee voor bedrijven en de gevolgen voor degenen die hun zaakjes niet op tijd op orde hebben, kunnen groot zijn. Bij Thuiswinkel.org merken we in ieder geval al heel duidelijk dat onze leden hard bezig zijn om te voldoen aan de AVG.

 

Zo waren veel leden aanwezig bij het Thuiswinkel Privacyseminar op donderdag 22 februari jl. en vinden veel mensen de weg naar de Thuiswinkel Privacytool al. Dit handige hulpmiddel is gratis en exclusief voor onze leden en maakt het voor webshops gemakkelijker om te voldoen aan de verschillende verplichtingen uit de nieuwe wet, zoals het genereren van een privacybeleid en het bijhouden van een verwerkingsregister.

Veelgestelde vragen

Daarnaast krijgen onze juristen (zeker nu de ingangsdatum van de AVG steeds dichterbij komt) meer en meer privacygerelateerde vragen. Dit bleek ook wel tijdens het privacyseminar, waar de sprekers het hemd van het lijf werden gevraagd over de nieuwe regels rondom de AVG. Maar ook telefonisch en via e-mail blijven de vragen over de AVG binnenstromen bij onze juridische afdeling.

Om iedereen toegang te geven tot deze vragen, en natuurlijk onze antwoorden daarop, hebben we een speciale FAQ-pagina in het leven geroepen. Op deze pagina plaatsen we regelmatig nieuwe vragen die bij ons binnenkomen, zodat we onze leden goed kunnen voorbereiden op de komst van de AVG en zij op tijd aan de vereisten van de nieuwe privacywet kunnen voldoen.

Meer informatie?

Vincent Romviel Staat jouw vraag niet op ons lijst met veelgestelde vragen of is je een onderwerp nog niet helemaal duidelijk. Neem dan gerust contact op met Vincent Romviel (), jurist bij Thuiswinkel.org. Ook voor vragen over de Thuiswinkel Privacytool ben je bij hem aan het juiste adres.