26 januari 2018

Feestelijke lancering tijdens Nieuwjaarsreceptie

Lancering bewust bezorgd mensen drukken op knop

Gisteren vond de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van Thuiswinkel.org plaats in MediaPlaza in Utrecht. Aansluitend aan de Webwinkel Vakdagen proostten ruim 500 gasten op een voorspoedig nieuw jaar. De Nieuwjaarsreceptie stond in het teken van duurzaamheid, bewuste keuzes en een grootse lancering. Voorzitter Paul Nijhof trapte af met zijn nieuwjaarstoespraak. 

Paul Nijhof vertelde onder andere dat we trots mogen zijn op wat we als branche het afgelopen jaar met elkaar hebben bereikt. Het gaat goed met de Nederlandse e-commerce en dat draagt bij aan de groei van het aantal nieuwe banen en de economie in het algemeen. Om de ontstane vacatures te kunnen vullen, werkt Thuiswinkel e-Academy er hard aan om mensen klaar te stomen voor de e-commercebranche. Paul Nijhof kijkt met veel vertrouwen uit naar het nieuwe jaar. Het jaar van privacy, gekwalificeerd personeel en (duurzame) groei. Lees hier de speech van Paul Nijhof.

Chocola maken van duurzaamheid

Vervolgens was het woord aan Ynzo van Zanten, Chief Evangelist bij Tony’s Chocolonely. Hij nam ons mee in het bijzondere verhaal achter chocolade. Hij vertelde hoe journalist Teun van Keuken in 2003 ontdekte dat er nog steeds kindslaven op plantages werken. Deze besloot hier iets aan te doen en kwam in 2005 met de eerste chocoladereep ‘op weg naar 100% slaafvrije chocolade’. Inmiddels zijn we twaalf jaar verder en heeft Tony’s Chocolonely grote stappen gemaakt. Hun laatste win? Ook de cacaoboter traceerbaar maken.Lees meer over de geschiedenis van Tony’s Chocolonely.

Lancering Bewust Bezorgd 

Na Ynzo was het podium voor onze eigen Margreeth Pape. Zij maakt zich vanuit Thuiswinkel.org al jaren hard voor een duurzamere e-commercebranche. Samen met partners Connekt en Topsector Logistiek, de leden bol.com, wehkamp, Coolblue en Otto, en de vervoerders PostNL, DHL en Dynalogic lanceerde zij de rekentool waarmee de CO2-impact van pakketbezorging in kaart kan worden gebracht. Tegelijkertijd ging de campagne Bewust Bezorgd van start om consumenten voorlichting te geven over hoe ze duurzamer kunnen bestellen. Lees hier meer over het Bewust Bezorgd-initiatief.

Wij kijken terug op een geslaagde Nieuwjaarsreceptie en stappen omgevingsbewust het nieuwe jaar in!