11 december 2017

De nieuwe privacywet staat hoog op de agenda

webinar van Vincent Webshops vinden het goed dat de nieuwe privacy wetgeving eraan komt. Bescherming van persoonsgegevens is belangrijk, dat geven de kijkers van de webinar over de nieuwe privacywetgeving aan. Thuiswinkel.org helpt je verder met de Thuiswinkel Privacytool, een exclusief en gratis hulpmiddel voor leden. In de webinar worden de nieuwe privacywetgeving en de tool uitgelegd door onze jurist Vincent Romviel.
Donderdag 7 december organiseerden wij de Thuiswinkel Webinar. Deze webinar stond geheel in het teken van de nieuwe privacywetgeving (AVG) die op 25 mei 2018 in werking treedt. Als eigenaar van een webwinkel moet je aan deze nieuwe eisen voldoen, daarom helpt Thuiswinkel.org je verder met de Thuiswinkel Privacytool. Tijdens de webinar kregen de kijkers inzicht in de tool en konden ze live al hun vragen stellen aan Vincent.

Het beschermen van persoonsgegevens is belangrijk

Opvallend is dat maar liefst 71% van de webinarkijkers het goed vindt dat de nieuwe privacywetging in werking treedt; het is goed dat persoonsgegevens beschermd worden. Slechts 21% van de kijkers vindt het vervelende regeldruk uit Brussel.
 1. Wat vind je van de nieuwe privacywetgeving? Poll Results (single answer required): Vervelende regeldruk vanuit Brussel Goed! 21% Persoonsgegevens moeten worden beschermd! 71% Waar maken we ons druk om? De VS heeft al onze gegevens al 7%
Webshops geven aan nog weinig te weten van de nieuwe eisen van de AVG. Ze lopen tegen een aantal dingen aan tijdens de implementatie van de AVG, namelijk dat het veel tijd kost en dat prioriteiten ergens anders liggen. Ook geeft een groot deel aan er nog niet mee bezig te zijn of dat ze hulp van een deskundige nodig hebben. Dit blijkt uit de tweede poll tijdens de webinar.

Veel vragen

Er spelen nog veel vragen bij webwinkels rondom de nieuwe privacywetgeving. Wat is een redelijke bewaartermijn van persoonsgegevens? Mag je persoonsgegevens bewaren als klanten akkoord hebben gegeven voor de nieuwsbrief? Wat doe je als een verwerker weigert een verwerkersovereenkomst te tekenen? Kijk de webinar terug en krijg antwoord op deze vragen. De webinar kun je hier gratis terugkijken.

Vincent RomvielMeer weten?

Wil je meer informatie over de AVG, de Thuiswinkel Privacytool of andere privacygerelateerde onderwerpen? Neem dan contact op met Vincent Romviel (), jurist bij Thuiswinkel.org.