27 juni 2017

Verkoop Tel Sell opent de ogen

Business partner nieuws

Afbeelding Tell Sell logo met blauwe achtergrond

Halverwege april was het opeens landelijk nieuws. Tel Sell, een Nederlandse pionier op het terrein van thuiswinkelen, had zich te koop gezet. Maar waarom was dit nieuws, want zowel Wehkamp, bol.com, coolblue.nl als fonQ heeft eerder aandelen aan investeerders of nieuwe eigenaren verkocht. Toch is het juist de verkoop van Tel Sell die de ogen van veel webwinkeliers heeft geopend.

Het nieuws van Tel Sell was anders dan eerdere berichten. Daarin lag de focus vooral op groei, waarbij een snelgroeiende webshop ondersteuning kreeg of zelfs werd overgenomen door investeerders. Dit was niet het geval bij Tel Sell. Het bedrijf heeft al een aardige historie; na de oprichting in 1993 was het zeer succesvol maar na een moeilijke periode maakte de webwinkel in 2008 een doorstart. Daarna is Tel Sell wel weer winstgevend geworden maar nooit meer op het oude niveau teruggekomen. 

Verkoop Tel Sell spreekt tot de verbeelding

Desondanks ging het nieuws als een lopend vuurtje rond en heeft deze verkoop het onderwerp van overnames zeker in de e-commercebranche aangewakkerd. Sander Scholten van WebshopOvername.nl, het platform dat de overname van Tel Sell begeleidt, begrijpt dat wel. Zonder al te specifiek op de case in te willen gaan ziet hij enkele duidelijke signalen die ook voor andere spelers in de markt kunnen gelden.

"Een onderneming die groeit in marktaandeel of klantenbestand, zoals bol.com en Wehkamp destijds vertoonden, trekt potentiële overnamekandidaten aan”, aldus Sander. Maar dit is volgens hem zeker niet de enige factor van belang. Ook wanneer de onderneming zonder de oprichter kan blijven draaien, kan dit rekenen op waardering van kopers. Hetzelfde geldt voor historie, orderdata en goede verhoudingen met leveranciers. "In sommige gevallen is een overnamekeuze gewoon heel persoonlijk. Denk bijvoorbeeld aan een concurrent die met jouw webshop opeens voldoende volume heeft voor de volgende staffel in leverancierskorting of nu wel een gunstig verzendtarief bereikt.”

“Wij brengen ambitie en aanbod bij elkaar”

Er gaat enorm veel geld om in de e-commercebranche en het spel om marktleider te worden is in veel segmenten nog lang niet uitgespeeld. Daarnaast bieden het buitenland en nieuwe technologische mogelijkheden nog enorm veel groeikansen. “Dit geeft een beeld dat men nu keihard moet investeren. Maar laten we eerlijk zijn. Gehaaide jonge snelle groeiers halen de krantenkoppen, maar tegelijkertijd bestaat de branche uit veel ondernemers die er soms maar in zijn gerold. Zij verdienen er weliswaar hun inkomen mee, maar misschien willen ze liever iets heel anders doen."

Via WebshopOvername.nl komen beide werelden bij elkaar, geeft Sander aan. "De ambitieuze harde groeiers kunnen snel marktaandeel winnen door concurrenten of webshops met aanvullende productgroepen over te nemen, waardoor ze weer snel verder kunnen groeien. Ondernemers die graag een nieuwe fase in hun leven in willen gaan, kunnen via ons in contact komen met een groot aantal potentiële kopers."

Word ook business partner van Thuiswinkel.org!

Business partners van Thuiswinkel.org zijn dé bedrijven die samen met ons werken aan een sterke en gezonde e-commerce branche. Als business partner profiteer je van vele voordelen:
  • Vertrouwen van klanten
  • Exclusieve toegang tot netwerkbijeenkomsten van Thuiswinkel.org
  • E-commerce onderzoeken en rapporten
  • Exposure op de website van Thuiswinkel.org
  • Thuiswinkel Business Partner Reviews
Word ook business partner