14 februari 2017

Primera: online B2B-verkoop zorgt voor klanten naar de fysieke winkel

Aantal doosjes met de keuze cadeaukaart van de primera

Primera is sinds 2015 lid van Thuiswinkel.org. Zodra het B2B-waarborg beschikbaar kwam, hebben zij die certificering meteen doorlopen. “Betrouwbaarheid is voor onze zakelijke klanten net zo belangrijk als voor consumenten die bij ons kopen. Daarnaast herkennen zij het zakelijke keurmerk van Thuiswinkel.org”, aldus Tim Schoonderwoerd, verantwoordelijk voor B2B bij Primera.

Verlengstuk van de Primera-winkel

Primera.nl dient als een verlengstuk van de fysieke Primera-winkels, met als functie traffic en rendement te creëren. “De webshop is een van de middelen om dat te bereiken”, vertelt Tim. 

“Vanuit marktleiderschap in cadeaukaarten zijn we in 2011 gestart met het online aanbieden van dit assortiment. Waar wij ons in de winkels richten op consumenten, ontstond online steeds meer vraag vanuit zakelijke klanten. Het assortiment bestaat inmiddels uit meer dan 100 cadeaukaarten en we kiezen ervoor om onze zakelijke propositie te verstevigen. De introductie van de Primera Keuze cadeaukaart is daar een voorbeeld van”, legt Tim uit. 

Zakelijke klant kiest voor Primera Keuze cadeaukaart 

Mede door een recordomzet in de decembermaand is de Primera Keuze cadeaukaart (animatievideo) het meest verkochte zakelijke cadeau. Als bedrijf kun je deze voorzien van eigen logo en cadeauverpakking. De ontvanger kan met de Keuze cadeaukaart zelf een andere cadeaukaart uitzoeken bij een van de 490 Primera-winkels of op Primera.nl. “Je kunt er dus bij wijze van spreken een grasmaaier van kopen of kiezen voor een etentje voor twee.”

Maar liefst 90% van de Primera Keuze cadeaukaarten wordt in de fysieke winkels ingeleverd, waardoor het een belangrijk middel is om nieuwe consumenten naar de winkels te trekken die ook nog eens zorgen voor rendement bij de lokale ondernemer”, licht Tim toe.

Hoe ziet de toekomst eruit voor Primera?

Tim ziet de toekomst van Primera rooskleurig in. “Primera blijft volop aanwezig in het straatbeeld en ook online. Eind van dit jaar verwachten we onze 500ste winkel te openen”, zegt Tim met bescheiden trots. De Primera Keuze cadeaukaart is sinds kort ook in alle winkels verkrijgbaar, wat zal zorgen voor bekendheid en lokale groei in B2B. Verder wil Primera zich online meer gaan onderscheiden door de cadeauverpakkingen te vernieuwen en door uit te breiden met een digitale variant van de Primera Keuze cadeaukaart. Het ‘altijd goed’-cadeau, dat de ontvanger direct per mail ontvangt.

Meer weten?
Wil je meer informatie over het B2B-keurmerk of direct lid worden?
 Lees meer