26 mei 2016
Persbericht

Bol.com, Intergamma, Maxeda, Nextail en Wehkamp: ‘Samenwerken aan betere webshops en tevreden (online) consumenten’

codes in zwart-wit

Bol.com, Intergamma, Maxeda, Nextail en Wehkamp willen samen de consument beter bedienen door het uitwisselen van gestandaardiseerde artikelgegevens via één centrale datapool: GS1 Data Source. De vijf retailers gaan de artikelgegevens uit de datapool gebruiken voor hun administratieve, logistieke en vooral e-commerceprocessen. Met al deze gegevens in één centrale datapool werken retailers en leveranciers samen aan een betere webshop en tevreden (online) consumenten.

In de datapool van GS1 Nederland staan al administratieve en logistieke gegevens van producten (afmetingen en gewicht) en nu komt daar ook informatie voor e-commerce bij. Dit helpt de consument nog beter bij het vinden van het juiste product.

Uitkomst van expertgroep ShoppingTomorrow

Bol.com, Intergamma, Maxeda, Nextail en Wehkamp werkten samen in een expertgroep van onderzoeksplatform ShoppingTomorrow, een initiatief van Thuiswinkel.org. In deze expertgroep is gesproken over hoe de online vindbaarheid van producten uit het doe-het-zelfassortiment beter kan en moet. Om dit te bereiken is bepaald welke informatie nodig is om een product uniek en onderscheidend te maken in een webshop. Deze informatie komt nu samen in de datapool én de vijf retailers hebben nu besloten dat het dé plek wordt voor het uitwisselen van artikelgegevens.

Samenwerking leveranciers en retailers

Als ShoppingTomorrow-initiator is Thuiswinkel.org trots op dit concrete resultaat. Jorij Abraham, programmamanager ShoppingTomorrow: “Wij moedigen het initiatief van deze grote partijen aan. Alleen met goede en complete data kunnen retailers en leveranciers omzet genereren in de online wereld.”

Kyra Blankenstein, sectormanager doe-het-zelf en tuin GS1 Nederland: “We zijn blij dat deze bedrijven één taal gaan spreken met onze datapool als dé centrale bron. Zij gaan de artikelgegevens gebruiken voor onder andere de optimalisatie van hun webshops. Op naar accurate en betrouwbare productinformatie!”

Voorbereidingen in volle gang

Bol.com en Intergamma zijn al bezig met de voorbereidingen en vanaf tweede helft 2016 kunnen hun leveranciers, naast de bestaande artikelgegevens, ook specifieke e-commercegegevens opvoeren. Maxeda, Nextail en Wehkamp informeren hun leveranciers als zij in een later stadium hiermee aan de slag gaan.

Over ShoppingTomorrow

ShoppingTomorrow is het platform waar we samen met (online) retailers continu de ontwikkelingen van consumentengedrag, technologie en de (internationale) markt verkennen. Daarbij komen we tot concrete acties om de concurrentiepositie van onze aangesloten retailers en die van Nederland in het algemeen te verbeteren. Wil je meer weten? Neem dan contact op via