dinsdag 15 januari 2019

Malafide websites www.wehkamp-actie.com, www.wehkamp-deals.com, www.wehkamp-webshop.com en www.bcc-deals.com

Via het LMIO (Landelijk Meldpunt Internet Oplichting) hebben wij een melding gekregen over de websites:

www.wehkamp-actie.com
www.wehkamp-deals.com
www.wehkamp-webshop.com
www.bcc-deals.com

Uit controle van deze websites is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over malafide websites.

Dat is gebleken uit:

Al deze websites doen voorkomen dat zij door Wehkamp en BCC online zijn gezet, dit is echter NIET waar. Het betreffen websites die gewilde producten verkopen uit naam van Wehkamp en BCC, maar deze websites zijn niet door Wehkamp en BCC online gezet en worden ook niet door Wehkamp en BCC ondersteund. Daarnaast zijn dit domeinnamen die eindigen op .com, de originele domeinnaam eindigt op .nl.

Wil je een aankoop doen bij Wehkamp of BCC, typ dan zelf de website naam in de zoekbalk en controleer of je daadwerkelijk op de originele website zit. Deze websites doen voorkomen dat zij online gezet zijn door de gerenommeerde bedrijven Wehkamp en BCC, helaas is dit niet het geval.

Door gebruik te maken van de namen en logo’s van deze bedrijven wordt er voorgedaan dat je ook daadwerkelijk een aankoop doet via een website van Wehkamp of BCC.

De websites staan inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen deze websites.