Waarom is B2B e-commerce toch zo ingewikkeld?

Gepubliceerd op: 18 juli 2022
Bijgewerkt op: 4 mei 2023
Geschreven door
Pitstop - Advanced B2B E-commerce

Bestellen in zakelijke webwinkels groeit explosief, maar toch hebben fabrikanten en groothandels moeite om hun processen echt optimaal digitaal te ondersteunen. In de ShoppingTomorrow-expertgroep Advanced B2B e-commerce is deze digitale groei het centrale thema.

E-commerce is geen doel, maar een middel om het voor klanten gemakkelijker te maken. Daarnaast maakt online verkopen het mogelijk om met data te werken. Zo kan je op conversie en traffic gaan sturen. De digitale transformatie is minder ver bij B2B vanwege de complexiteit. Dit zit vooral in de hoeveelheid producten en categorieën, lage snelheid om aan te passen en keuzes te maken, en de vele partners waarmee geschakeld moet worden. Ook zijn er veel afspraken en systemen opgebouwd die allemaal gekoppeld moeten worden in een e-commercesysteem. De expertgroep geeft oplossingen en handvatten aan B2B-organisaties om hier stappen in te zetten.

Wat ga je leren? 

  1. Begin bij de wensen van je klant.
  2. Start! Groot denken, maar klein beginnen.
  3. Uiteindelijk moeten we naar Business to Everyone toe. De inzichten die je met B2C binnenhaalt bieden namelijk ook veel relevante informatie voor B2B.
Pas je cookie-instellingen aan om deze video te bekijken.

 

donwload de bluepaper

Onderwerpen

Deel deze video

Recente artikelen over dit onderwerp