Goed verpakt: alle duurzame verpakkingsoplossingen op een rij

Gepubliceerd op: 14 juli 2021
Bijgewerkt op: 27 oktober 2021
Goed Verpakt Dowload

Duurzaam verpakken is één van de speerpunten waar we met de sector aan werken. Een goede verpakking beschermt je producten goed en is tegelijkertijd zo milieuvriendelijk mogelijk. Met ‘Goed Verpakt: Handleiding Duurzaam Verpakken’ helpt Thuiswinkel.org webwinkels in de non-foodsectoren op weg om de beste keuze te maken.

De handleiding is gemaakt in 2019 en in 2021 geüpdatet met actuele informatie. De Handleiding Duurzaam Verpakken gaat uitgebreid in op alle elementen die een rol spelen bij duurzaam verpakken.

De voordelen van duurzaam verpakken

Met het verduurzamen van je verpakkingen neem je als bedrijf je maatschappelijke verantwoordelijkheid om zo duurzaam mogelijk te verzenden. Ook neem je proactief maatregelen om te voldoen aan de (Europese) regelgeving. Bovendien is duurzaam verpakken een kans om je te onderscheiden: met een nieuwe uitstraling en een goed verhaal.

Verpakkingsdoelstellingen

Deze handleiding en de e-learning geven invulling aan het Brancheverduurzamingsplan Verpakken dat Thuiswinkel.org namens de sector gepresenteerd heeft in februari 2019 en gemonitord heeft in 2021. Deze plannen zijn een vervolg op het brancheverduurzamingsplan 2015-2018. In die periode heeft de sector al grote stappen gezet, met name in het verduurzamen van de verpakkingsmaterialen. De afgelopen jaren is de hoeveelheid gerecycled materiaal in verpakkingen flink toegenomen. Ook wordt er meer gebruik gemaakt van retourstrips op verzendzakken, waardoor er geen extra materiaal toegevoegd hoeft te worden om een bestelling terug te sturen. Er zijn nog stappen te maken op het gebied van luchtreductie en het weglaten van de omverpakking en opvulmateriaal. Daar biedt de Handleiding Duurzaam Verpakken praktische handvaten voor.

Download de handleiding Duurzaam Verpakken 2021

E-learning Verpakken

Naast de handleiding, helpen we je ook op weg met de nieuwe e-learning Verpakken. Hier leer je de juiste keuzes maken over verpakken voor jouw webshop en kansen benutten in het verpakkingsproces. Van experts leer je hoe jouw webwinkel zich kan onderscheiden op het gebied van verpakken. Zo kan je de duurzame verpakkingsoplossingen uit de handleiding beter toepassen in de context van jouw webshop.

Onderwerpen

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp