Bluepaper - Succesvol je Merk bouwen op Marketplaces

Gepubliceerd op: 11 oktober 2023
Bijgewerkt op: 13 oktober 2023
Succesvol Je Merk Bouwen Op Marketplaces

Marketplaces zijn niet meer weg te denken uit het huidige e-commercelandschap. Uit onderzoek van GfK uit 2023 blijkt dat meer dan de helft van de consumenten (54%) die online aankopen doet, zijn zoektocht vaak begint op een marketplace. Een derde van de respondenten geeft zelfs aan marketplaces altijd als startpunt te gebruiken voor een online aankoop.

Uit de ShoppingTomorrow survey van april 2023 komt naar voren dat merkbekendheid en branding de grootste uitdagingen zijn van merken bij het verkopen via marketplaces. De respondenten zien zowel de productcontent als de merkpositionering als belangrijk aandachtspunt bij het bouwen van een merk. Binnen deze bluepaper, geschreven door de expertgroep Succesvol je Merk bouwen op Marketplaces onder leiding van 10XCREW, bol en ChannelEngine, staat dan ook de volgende onderzoeksvraag centraal: Hoe kunnen bedrijven hun merk succesvol op meerdere marketplaces bouwen?

Drie verschillende cases

Om antwoord te geven op de onderzoeksvraag analyseren we drie verschillende cases.

  1. Allereerst besteden we aandacht aan familiebedrijf Bolsius. We gaan in op de vraag hoe je meer merkbekendheid kunt verkrijgen in de Duitse markt via onder andere de creatie van een Brand Story.

  2. Vervolgens kijken we naar BSH Nederland, een van de grootste leveranciers van huishoudelijke apparaten. Je leest meer over hoe goed display-advertenties werken op externe platforms.

  3. We eindigen met startend consumentenelektronicabedrijf Eden Appliances. Je komt meer te weten over hoe je als startend merk kunt opvallen op Amazon door een aantal quick wins.

Downloads

  • ShoppingTomorrow Bluepaper - Succesvol je Merk bouwen op Marketplaces

    Geschreven door een expertgroep o.l.v. 10XCREW, ChannelEngine.com en bol.

Onderwerpen

Deel deze download

Recente artikelen over dit onderwerp