Bluepaper - Product eXperience Management

Gepubliceerd op: 11 oktober 2023
Bijgewerkt op: 13 oktober 2023
Product Experience Management

Winnende productcontent bevat informatie die leidt tot de optimale conversie. Het aanbieden van de beste online-productervaring aan klanten is sterk afhankelijk van hoogwaardige productcontent. Natuurlijk zijn er andere cruciale componenten die conversies beïnvloeden, zoals prijs, promoties, beschikbare voorraad, beoordelingen en aanbevelingen.

In deze expertgroep richten we ons echter specifiek op de online beschikbare productcontent. Hoe kun je winnende content creëren, zelfs als dit voor elke persoon kan variëren? En welk klantgedrag moet je hierbij in overweging nemen om relevante content te bieden? Met deze vragen gaat de expertgroep ‘Product eXperience Management met Squadra als voorzitter en Connnecting the Dots en Algolia als hosts, aan de slag in deze bluepaper.

Takeaways uit deze bluepaper

  1. Online productcontent is cruciaal: uit onderzoek blijkt keer op keer het belang van hoogwaardige online-productcontent voor zowel online- als offline-aankopen. Klanten oriënteren zich vaak online voordat ze een product kopen.

  2. Conformiteit, vindbaarheid en relevantie zijn drie belangrijke aspecten van productcontent om een hoge klanttevredenheid en conversie te realiseren.

  3. Personalisatie van productcontent op basis van klantvoorkeuren, context en koopgedrag is met behulp van Artificial Intelligence (AI) steeds efficiënter te realiseren, al blijft een menselijk check voorlopig nog noodzakelijk.

  4. Productcontent speelt een grote rol bij het maken van duurzame keuzes. Het helpt klanten om weloverwogen keuzes te maken en zo onnodige retourzendingen te voorkomen, wat leidt tot minder verspilling en een kleinere ecologische voetafdruk. Klanten vinden informatie over productieproces, herbruikbaarheid, certificeringen en klimaatimpact belangrijk bij het maken van duurzame keuzes.

Downloads

  • ShoppingTomorrow Bluepaper - Product eXperience Management

    Geschreven door een expertgroep o.l.v. Squadra, ConnectingTheDots en Algolia.

Onderwerpen

Deel deze download

Recente artikelen over dit onderwerp