Bluepaper - Online Category Management

Gepubliceerd op: 11 oktober 2023
Bijgewerkt op: 13 oktober 2023
Online Category Management

Het is in 2024 dertig jaar geleden dat Pizzahut de eerste online verkoop realiseerde. We kunnen dus stellen dat e-commerce inmiddels volwassen is. Binnen het veld van e-commerce zijn er gebieden die nog in de kinderschoenen staan. Eén daarvan is online Category Management.

Met de toegenomen beschikbaarheid van data is online Category Management constant in ontwikkeling. Hoe kunnen leveranciers en retailers optimaal samenwerken op dit domein om de categorie te laten groeien? Dit is het fundamentele doel van gezamenlijk Category Management. De expertgroep ‘Online Category Management’ met The Category & Trade Company als voorzitter en FrieslandCampina en Spheremall als hosts boog zich daarom over de volgende vraagstelling: "Hoe kunnen retailers en leveranciers samenwerken op het gebied van de digitale klantreis om categorie groei te realiseren?“

Takeaways uit deze bluepaper

  1. De huidige standaard van het analyseren van puntconversie KPI’s vertelt onvoldoende over de klantreis. De samenhang tussen KPI’s, de ontwikkeling en de omgeving ervan zijn belangrijk voor de juiste inzichten.

  2. Retailers en leveranciers hebben naast gezamenlijke doelen ook individuele doelen. In een samenwerking dient de erkenning hiervan ook aanwezig te zijn, om te focussen op gezamenlijke groei. Dit betekent formuleren van onderliggende vragen die beantwoord moeten worden, met bijbehorende KPI’s.

  3. Zowel retailer als leverancier moet een keuze maken met wie, en voor welke middelen, uitgebreide evaluaties gedaan worden. Het inrichten van een optimale test-, learn- & share-cyclus zal veel tijd en effort kosten.

Downloads

  • ShoppingTomorrow Bluepaper - Online Category Management

    Geschreven door een expertgroep o.l.v. Category & Trade Company, FrieslandCampina Nederland en SphereMall.

Onderwerpen

Deel deze download

Recente artikelen over dit onderwerp