Ontwikkelingen op het gebied van technologie, economie, klimaat én nieuwe generaties zoals generatie Z veranderen het consumentengedrag in razendsnel tempo. Sluit je als online ondernemer niet aan op de veranderende behoefte van de consument? Dan is de kans groot dat je klanten zal gaan verliezen. Meebewegen met de consument wordt daarmee steeds belangrijker - ook voor jou, als (startende) online ondernemer!

We gingen in gesprek met Marlene ten Ham, directeur van Thuiswinkel.org. Thuiswinkel.org is de belangenvereniging voor de e-commercesector. Zo delen zij o.a. hun eigen kennis, en die van hun partners, met webshophouders. Daarnaast geven zij het keurmerk Thuiswinkel Waarborg uit – hét kwaliteitskeurmerk voor webshops. In dit artikel deelt Marlene haar visie op het veranderende consumentengedrag en hoe jij hier als webshophouder op in kunt spelen.

Wanneer voldoe je aan het Thuiswinkel Waarborg-keurmerk?

Marlene: “Wij toetsen webshops op criteria als financiële stabiliteit, wet- en regelgeving en online veiligheid. Verlopen de betalingen bijvoorbeeld via een veilige verbinding? En wordt de consument goed geïnformeerd over eventuele bijkomende kosten? De voorwaarden zijn streng, dus consumenten kunnen ervan uitgaan dat webshops met het Thuiswinkel Waarborg-keurmerk veilige webwinkels zijn die eerlijk handelen. Tegelijkertijd helpen we webwinkels bij de naleving van wet- en regelgeving. Ook voor kleine webshops is het belangrijk om klanten zekerheid te bieden met een keurmerk. Zo straal je vertrouwen uit naar jouw (potentiële) klant en behaal je een hogere conversie.”

Wil jij weten wie de consument van de toekomst is?

Download dan hier het magazine

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Marlene Ten Ham 400X400
Marlene ten Ham