Nieuwe Business Partner: Lemonero

Gepubliceerd op: 1 november 2022
Bijgewerkt op: 7 november 2022
Geschreven door
Lemonero
Business Partner

Lemonero, het bedrijf dat nummer één is in het uitlenen van geld voor MKB e-commerce bedrijven,  is de nieuwe business partner van Thuiswinkel.org. We spreken Eva Vasutova, Partnership Manager, over de successen van het bedrijf en kijken we naar hoe zij leden van Thuiswinkel.org verder kunnen helpen.

Hoe en waarom is Lemonero ontstaan?

Lemonero werd officieel eind 2019 opgericht door Jan Lastuvka en Lubos Malik. Jan en Lubos hebben zelf sinds 2012 ervaring in het runnen van webshops. Alleen hadden zij vaak moeite met het verkrijgen van externe financieringen, na een tijdje besloten ze deze optie makkelijker te maken voor de e-commerce ondernemers. “Het was deze ervaring die ons de achilleshiel van e-commerce in het algemeen liet zien, namelijk onder financiering. Er is een grote vraag naar extern kapitaal die gewone aanbieders niet kunnen verstrekken. Wij wilden dat veranderen en een revolutionaire financieringsoptie bieden voor alle e-commerce ondernemers“, aldus Jan Lastuvka, CEO van Lemonero.

Waar zijn jullie binnen Lemonero het meest trots op? En wat zijn jullie toekomstplannen?

Bij Lemonero behalen ze veel succes in de landen van Centraal en Oost Europa. Het bedrijf financierde tot heden meer dan duizenden webshops met een volume van meer dan tientallen miljoen euro’s. “Voor volgend jaar zijn we van plan om met honderden miljoen euro’s de Europese webshops te helpen. Na onze opening in Rotterdam kunnen we nu ook Nederlandse webshops verder helpen”, vertelt Eva.

Ook vertelt Eva over de plannen om volgend jaar uit te breiden in de DACH regio’s. “Komend jaar breiden we uit in de DACH regio’s, het jaar daarop trekken we richting Frankrijk”. Om deze plannen te realiseren is het bedrijf een samenwerking aangegaan met de Franse bank genaamd Société Générale. De Franse bank, die ook dit jaar het bedrijf al financieel heeft gesteund met een bedrag van 12 miljoen euro, zal de krachten met Lemonero gaan bundelen. Ook is het bedrijf erg trots op de Revenue Based Financiering. “Dit product biedt de klant de lening terug te betalen met een klein percentage van zijn eigen omzet. Zo raakt de lening zelf de cashflow van de webshop niet en kan webshopeigenaar zonder zorgen verder met het ondernemen. Door gebruik te maken van dit algoritme kan Lemonero zo’n 80 procent van de midden en kleine e-commerce bedrijven in Europa te helpen met financieren”, aldus Eva.

Daarnaast werkt het bedrijf ook samen met betaalplatforms, webplatforms en marketplaces. Grote spelers in Centraal en Oost Europa zoals GoPay, Alza en Mall hebben hun krachten al met Lemonero gebundeld. “Deze samenwerkingen zijn gebaseerd op een embedded financiering. In Nederland is Lemonero te vinden op e-commerce platforms CCV Shop, LightSpeed en Shopware. In het jaar 2023 staan er meer samenwerkingen op de planning” vertelt Eva.

Hoe kan Lemonero de leden van Thuiswinkel.org verder helpen?

“In tegenstelling tot banken hebben wij bij Lemonero toegang tot de gegevens van webshops, iets wat in ons voordeel werkt. Het AI-algoritme heeft namelijk maar zes maanden geschiedenis nodig, de aanvraag duurt enkele minuten en de webshopeigenaar kan dan al bedenken wat voor investeringen hij zal maken”, aldus Eva.

Dankzij het werken met de juiste data hoeft jij je geen zorgen te maken over het krijgen van financiering die je niet kan terugbetalen. “Het algoritme evalueert en voorspelt op basis van ongeveer 20 parameters die garanderen dat jij alleen het bedrag kan krijgen, wat je kan veroorloven. Het doel van Lemonero is dan ook om de groei van webshops te ondersteunen, niet om ze in de problemen te brengen. Het is geen verrassing dat er meer dan 70% van de huidige klanten terugkeren bij Lemonero” aldus Eva.

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij Lemonero?

Bekijk dan hun website >

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp