Zoek binnen nieuws

Wethamer En Laptop 800X400

De Tweede Kamer debatteerde 26 januari 2022 over nieuwe wetgeving rond de Implementatiewet. Thuiswinkel.org vraagt het parlement met klem om de wetgeving in Nederland niet nodeloos strenger te maken dan in Europa.

Shoppingtomorrow 800 X 400

Wil jij, samen met experts van gerenommeerde bedrijven, kennis delen, opdoen én netwerken? Meld je dan snel aan voor het tiende onderzoeksjaar van ShoppingTomorrow.

Online Fraude 800 X 400

Blog van Marlene ten Ham, directeur Thuiswinkel.org, over een frauderegistratiesysteem.

Interview Swapphone 800 X 400

In dit interview spreken we met Rowan Blom, één van de drijvende krachten achter Swapphone, over circulair ondernemen, online uitdagingen en toekomstplannen.

Koelkast 800 X 400

Stichting OPEN organiseert in 2022 een eenmalige landelijke inzamelactie voor oude koel/vriesapparatuur. Retailers worden uitgenodigd om mee te doen aan deze actie.

Fraude & Veiligheid Toetsenbord Met Slotje Typende Handen 800X400

De overheid moet het wettelijk mogelijk maken dat bedrijven in verschillende sectoren gegevens kunnen uitwisselen over wanbetalers en fraudeurs

Cadeaus 2 800X400

Ondanks de enorme toename van het aantal online bestellingen en de abrupte lockdown vlak voor Kerstmis, is het aantal te laat bezorgde pakketjes gedaald.

Cadeaus Geven 800X400

Uit onderzoek van Sendcloud blijkt dat Nederlanders 27 % meer pakketten hebben geretourneerd in de eerste twee weken na kerst in vergelijking met de rest van het afgelopen jaar. Niet zo vreemd, vindt Thuiswinkel.org.

VBER

Ecommerce Europe lanceerde deze week een campagne om het belang van het behoud van één prijs voor on- en offline verkopen te benadrukken.

Oscar Diele 800X400

Tijdens de algemene ledenvergadering in januari 2022 is Oscar Diele toegetreden tot het bestuur. Wie is hij en wat gaat hij doen?

Heleen Buldeo Rai

Heleen Buldeo Rai is auteur van het boek  ‘Duurzaam online shoppen, praktijkgids voor e-commerce van morgen’. Collega Ellen de Lange sprak met haar over het boek.

Analytics

De Oostenrijkse toezichthouder heeft Google Analytics verboden. Hoe zit dat in Nederland?

Interview Geisha Fashion

Interview met Mariska van der Burg, e-commercemanager bij Geisha Fashion.

Metaverse 800X400

Blog van Just Hasselaar, beleidsadviseur digital transactions bij Thuiswinkel.org, over de impact van metaverse op de retail.

Verbod messenverkoop <18

De overheid werkt aan nieuwe wetgeving die vanaf 2023 verkoop van messen alleen mogelijk maakt aan mensen vanaf 18 jaar. Thuiswinkel.org roept haar leden op om vooruitlopend op de wet, per 1 februari 2022 al te stoppen met de verkoop van messen aan jongeren.

Succes 800 X 400

Met de laatste week van december in aantocht kijken wij met ons team terug op een geslaagd jaar voor de digital commerce sector! Dit mede dankzij onze leden en business partners. Benieuwd naar de successen van Thuiswinkel.org in 2021? Bekijk de infographic.

Shopping Awards Vrouw Met Prijs Prijsuitreiking 800X400

Welke webwinkel heeft zich afgelopen jaar actief ingezet om te verduurzamen? Tijdens het Shopping Awards gala op 24 maart 2022 wordt voor de tweede keer de vakprijs voor Duurzaamheid uitgereikt.

Q3 2021

Bekijk hier de cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor Q3 2021.

Display Commercial Nl Nl 1200X627

Via slimme apparaten zijn onze levens steeds meer verbonden met het internet. Fijn, want een smart tv, slimme deurbel, thermostaat of wasmachine maakt ons leven makkelijker. Maar ook kwetsbaarder. Via één slim apparaat kunnen internetcriminelen al bij je binnenkomen.

Logistiek En Retouren Berzorger Amazon Pakketje 800X400

Vandaag heeft het demissionair kabinet besloten tot een nieuwe harde lockdown. De razendsnelle verspreiding van de omnikronvariant heeft het kabinet weinig opties gelaten.

Regeerakkoord Kabinet

Thuiswinkel.org is op hoofdlijnen tevreden met het nieuwe regeerakkoord en ziet groeikansen voor de digital commerce sector.

2022 Goals 800X400

Een terugblik naar 2021 en een vooruitblik naar 2022 én 2030. Wat staat de e-commercesector te wachten?

Online Security

Het Nationaal Cyber Security Centrum heeft op Github een informatiepagina ingericht met een lijst van apps die mogelijk geraakt zijn door een groot lek in de Apache Log4j-tool. Lees wat dit betekent voor jouw bedrijf en wat je kunt doen.

New Habitz Interview 800 X 400

In dit interview spreken we met Romélia, CEO van New Habitz, over duurzaam ondernemen en groene toekomstplannen.