Over ons

In een wereld die razendsnel verandert moeten we én willen we samen groeien naar een veiligere, duurzamere en innovatievere toekomst. Onze strategie sluit aan bij deze maatschappelijke ontwikkeling. We willen onze achterban inspireren, faciliteren en mobiliseren met kennis, inzichten en tools. Alleen zo nemen we gezamenlijk onze verantwoordelijkheid, minimaliseren we de impact van cyberrisico’s & online fraude en zorgen we voor verantwoord ondernemerschap met oog voor het milieu. Zo maken we shoppen slimmer.

Kick Off - Eventafbeelding

Voor de pers

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe persberichten en ander belangrijk nieuws van Thuiswinkel.org?

Ga naar pers

Werken bij Thuiswinkel.org

Wil jij de e-commercemarkt verder helpen? Wij zijn op zoek naar toppers die grenzeloos nieuwsgierig zijn en die ook net even verder willen kijken, bijvoorbeeld naar wat er over de grenzen in Europa gebeurt.

Bekijk alle vacatures

Onze missie

Maak shoppen slimmer

Iedereen zit met dezelfde vraag. Wat is slim? Want de wereld van digital commerce verandert in ongekend tempo. De kansen voor ondernemers ontwikkelen zich net zo snel als de behoeftes van consumenten. Daarom inspireert, faciliteert en mobiliseert Thuiswinkel.org al haar leden met kennis, inzichten en tools. Want alleen zo groeien we samen naar een veiligere, duurzamere en innovatievere toekomst. Dus groei ook mee en maak shoppen slimmer.

Het verschil maken met onze vier proposities

De e-commercesector beschikt over immense hoeveelheden aan data(bronnen) en kennis en biedt daardoor een berg aan kansen. Met behulp van innovatie en de juiste kennis kunnen we shoppen verbeteren én verduurzamen: van productontwerp tot inkoop en van verpakken tot transport. Wij geloven dat we het verschil kunnen maken met de volgende vier belangrijke proposities:

  • Vertrouwen: zorg voor een betrouwbare webshop met het Waarborg en onze juridische helpdesk
  • Invloed: oefen je invloed uit op de maatschappij en onze belangenbehartiging
  • Innovatiekracht: vernieuw met de laatste inzichten uit het innovatieplatform ShoppingTomorrow
  • Kennis: vernieuw met de laatste cijfers vanuit ons onderzoek en ontwikkel de kennis van jouw medewerkers via ons e-learningplatform e-Academy

Onze proposities zijn gericht op het verwezenlijken van duurzame en klantgerichte oplossingen die niet alleen het winkelen aangenamer maken, maar ook bijdragen aan een betere wereld voor iedereen. En ze bieden ruimte en kansen om nieuwe projecten samen met de markt op te zetten.

De leden van Thuiswinkel.org

Thuiswinkel.org heeft meer dan 2.000 leden die online producten en diensten aan consumenten verkopen. Onze leden realiseren samen ruim 75% van alle online consumentenbestedingen in Nederland. Ze komen uit alle denkbare branches, zoals reizen, kleding, consumentenelektronica, verzekeringen, sport, speelgoed, wonen, bruin- en witgoed, dating, ict en software. Op basis van deze representativiteit is Thuiswinkel.org dé gesprekspartner voor beleidsmakers, stakeholders en politieke beslissers.

De geschiedenis van Thuiswinkel.org

Thuiswinkel.org is opgericht op 20 december 2000 door 38 bedrijven. Het was het formele samengaan van twee bestaande verenigingen; de Nederlandse Postorderbond en de Online Winkeliersvereniging. De beide organisaties besloten de krachten te bundelen en gezamenlijk verder te gaan als nieuwe belangenvereniging voor alle (web)winkels in Nederland: Thuiswinkel.org.

Thuiswinkel.org is een vereniging

Omdat we een vereniging zijn, hebben we geen winstoogmerk. De contributie komt enkel ten goede aan activiteiten en initiatieven voor leden. Onze evenementen worden gefinancierd door kaartverkoop en sponsoring. Voor de Shopping Awards is zelfs een aparte stichting opgericht: de Stichting Shopping Awards.

Leden van Thuiswinkel.org hebben via de Algemene Ledenvergadering inspraak in de vereniging. Het beleid wordt bepaald door het bestuur, dat bestaat uit CEO’s van bij Thuiswinkel.org aangesloten (web)winkels en dat wordt gekozen door de leden. De dagelijkse leiding van Thuiswinkel.org is in handen van algemeen directeur Marlene ten Ham.

Ook kunnen leden onze standpunten ten aanzien van belangenbehartiging helpen bepalen door zitting te nemen in de diverse commissies voor digital commerce relevante aandachtsgebieden, zoals e-commerce, betalen, privacy, fraude en veiligheid en logistiek.

Onze leden dienen zich te houden aan onze statuten en ons huishoudelijk reglement.

Thuiswinkel.org zich samen met zo’n 20 andere nationale belangenverenigingen lid van Ecommerce Europe. Lees meer over Thuiswinkel.org in Europa

Bestuur en directie

Directieleden van ondernemingen die bij Thuiswinkel.org zijn aangesloten, komen in aanmerking om bestuurslid te worden van de vereniging. Het bestuur van Thuiswinkel.org wordt sinds 2017 voorgezeten door Paul Nijhof en bestaat uit de volgende bestuursleden:

Sluit je aan bij Thuiswinkel
de beste webwinkels van Nederland

Thuiswinkel Waarborg is het bekendste en meest kwalitatieve webwinkel keurmerk van Nederland. Jij wilt toch ook bij de beste webwinkels van Nederland horen? Meer dan 2000 webshops gingen je voor. Meld je dan snel aan en realiseer met Thuiswinkel.org meer klanten en meer online omzet. 

Herkenbaarheid Thuiswinkel Waarborg 800 X 400