Oscar Diele

Oscar Diele Profielfoto 250
CEO Flinders, bestuurslid Thuiswinkel.org

Doorgewinterde e-commerceprofessional. Bij bedrijven als Wehkamp en Marktplaats heeft Oscar Diele een impact gemaakt door de digitale strategie aan te sturen. Als ondernemer is hij met zijn bedrijf Flinders hard bezig met de digitale transformatie van de home & living categorie.

Oscar Diele (1970) begon zijn carrière in 1993 bij Wehkamp. In de functie van manager e-commerce was hij 10 jaar verantwoordelijk voor de transitie van traditioneel postorderbedrijf naar een van de grootste webwinkels van Nederland.

In 2003 begon Oscar bij eBay. Hier was hij verantwoordelijk voor de overname van Marktplaats.nl en de verder groei van het handelsplatform.

In 2015 koos Oscar voor het ondernemerschap. Zijn online woonwinkel Flinders is inmiddels uitgegroeid tot de marktleider in het premium meubelsegment. Sinds 2021 is Flinders onderdeel van Deens familiebedrijf Nine United.

Flinders heeft de missie om woondromen waar te maken. Naast webwinkels in Nederland en België heeft de onderneming designstudio’s in Zaandam en Gent. In 2019 heeft Flinders de Shopping Award Vakprijs Home & Living gewonnen.

Oscar is verkozen tot Marketeer of the Year door het Tijdschrijft voor Marketing, NIMA en Adformatie. Als mentor bij NLgroeit, helpt hij ondernemers groeien. Sinds 2022 is Oscar bestuurslid bij Thuiswinkel.org.

Recente publicaties van Oscar Diele