Marlene ten Ham

Marlene Ten Ham 400X400
Algemeen directeur

Marlene ten Ham (1983) is sinds mei 2021 algemeen directeur van Thuiswinkel.org. Hiervoor was ze zeven jaar lang directeur van de Europese koepelorganisatie Ecommerce Europe en werkte ze vanuit die rol intensief samen met alle Europese e-commerce organisaties die zijn aangesloten, waaronder Thuiswinkel.org.

Naast de ruime managementervaring die ze onder meer opdeed als managing partner van een internationaal adviesbureau in Brussel, heeft ze vanwege haar rol bij Ecommerce Europe veel ervaring opgedaan met zowel Europese als nationale belangenbehartiging. Daardoor kent ze de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen binnen de digital commercesector goed.

Thuiswinkel.org gaat onder leiding van Marlene de komende jaren stevig investeren in een sterke e-commerce propositie op het gebied van duurzaamheid, arbeidsmarkt, digitale transformatie en trust (veiligheid & fraude). Eén stem is cruciaal zodat de e-commercesector zelf de regels ontwerpt. Daarnaast wordt door Thuiswinkel.org ingezet op zaken die haar leden verder helpen groeien en verbeteren en zet ze in op meer samenwerking vanuit het gehele e-commerce ecosysteem.

Recente publicaties van Marlene ten Ham