Webinar ‘Een beter imago en een hogere conversie met online productinformatie, hoe doe je dat?’

Categorie
Gepubliceerd op: 22 november 2019
Bijgewerkt op: 7 april 2021
Geschreven door
Trends & Ontwikkelingen Houten Trappetje Met Pijl Naar Boven 800X400

Voor webshops is een goed imago bij de consument van groot belang. De consument kiest bewuster, stelt hogere eisen aan producten en heeft daarom behoefte aan transparantie. Klanten maken een keuze op basis van productinformatie en daarom is het van belang dat deze juist en compleet is.

Webinar van business partner KTBA

Voor webshops is een goed imago bij de consument van groot belang. De consument kiest bewuster, stelt hogere eisen aan producten en heeft daarom behoefte aan transparantie. Klanten maken een keuze op basis van productinformatie en daarom is het van belang dat deze juist en compleet is.

Wat doet goede productinformatie met de conversie van de webshop?

In dit webinar wordt uitgelegd hoe onvolledige productinformatie de conversieratio negatief kan beïnvloeden en wat dit met het vertrouwen van de klant doet. Weet je dat zo’n één op de drie klanten de webshop verlaat als ze gebrekkige productinformatie aantreffen? Goede productinformatie versterkt juist het imago van een webshop en precies dit imago vormt het fundament voor het vertrouwen dat trouwe klanten in een webshop hebben. Zorg daarom voor goede productinformatie.

Waarom is productinformatie voorafgaande aan de verkoop van levensmiddelen van belang?

In het webinar gaan we in op de verantwoordelijkheid die webshops hebben om de consument te beschermen en te helpen bij het maken van keuzes. Ook brengen wij in kaart welke risico’s je loopt wanneer je de voedselveiligheid in gevaar brengt, zoals boetes van de NVWA en natuurlijk flinke imagoschade.

Productinformatie is een kritische succesfactor voor online webshops in levensmiddelen.

Aan de hand van cijfers laten we zien dat online bestellen van producten en diensten populair is bij de consument. Ook het aanschaffen van voedingsmiddelen gebeurt steeds vaker online. Juist voor deze producten is voedselveiligheid en correcte online informatieverstrekking aan consumenten van groot belang. Er zijn zelfs partijen die helemaal geen fysieke winkel meer hebben. Daarbij is de klant dus volledig afhankelijk van de informatie die online wordt verstrekt. Wanneer je op het gebied van productinformatie een stap voorloopt op je concurrent, ben je onderscheidend.

Maar wat is dan juiste en volledige productinformatie?

Eenmaal vastgesteld dat waardevolle content voor de klant in de vorm van productinformatie cruciaal is, gaan we in op de vraag wat dan precies correcte productinformatie is en welke verantwoordelijkheid de webshop heeft in het verstrekken daarvan. Ligt de verantwoordelijkheid bij de producent van een levensmiddel of bij de retailer? Dat een webshop verantwoordelijk is voor het geven van volledige productinformatie voorafgaande aan de verkoop van een product is vastgelegd in de wet. Echter, uit een quick scan die KTBA heeft genomen, blijkt dat de meeste webshops niet voldoen aan de relevante wet- en regelgeving. De informatie is in veel gevallen onjuist, onvolledig of in het geheel niet aanwezig. In het seminar geven we uitleg over de wetgeving waaraan een webshop moet voldoen en welke informatie je verplicht bent te geven.

Hoe zorg je voor de juiste informatie?

In dit webinar krijg je handvatten mee waarmee je ervoor kunt zorgen dat je de productinformatie op orde hebt. Veel webshops hebben duizenden artikelen in hun assortiment. Wij leggen uit hoe je ook voor deze grote aantallen producten kunt zorgen voor de juiste informatie per product en welke partijen je hierbij kunt inschakelen.

Wij wensen je een leerzaam webinar toe!

Webinar ‘Een beter imago en een hogere conversie met online productinformatie, hoe doe je dat?’

Do 28 november 11.00 uur https://info.ktba.com/webinar-online-productinformatie-levensmiddelen

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp