Wat worden de belangrijkste e-commercemarketingtrends in 2020?

Categorie
Gepubliceerd op: 4 september 2019
Bijgewerkt op: 28 april 2021
Online Marketing Hand Tekent Cirkel Om Doelgroep 800X400

Net als afgelopen jaar voert Thuiswinkel.org in samenwerking met business partner Spotler een onderzoek uit naar de belangrijkste trends binnen e-commercemarketing. Wat worden de speerpunten voor 2020? Om welke feestdagen/evenementen kun je anno nu niet meer heen? En wat zijn voor jouw organisatie de belangrijkste KPI’s en kanalen? Met jouw hulp kunnen wij tijdens de Webwinkel Vakdagen in januari 2020 antwoord geven op deze en nog veel meer prangende vragen.

Help ons mee door een korte vragenlijst in te vullen en maak kans op een schitterend boekenpakket ter waarde van € 99,99.

Vul de vragenlijst in

Resultaten 2019

Uit het E-commerce Marketing Trendrapport 2019 kwamen verschillende interessante resultaten naar voren. Zo bleek op het gebied van social media dat Facebook en Instagram met afstand de populairste kanalen zijn voor webwinkeliers en dat social media vooral wordt ingezet voor engagement en een toename in webshopbezoekers. 

Daarnaast werd duidelijk dat de rol van influencers binnen e-commerce kleiner is dan van tevoren werd verwacht door de onderzoekers. Slechts 29% van de ondervraagden had in 2018 influencers gebruik en 45% gaf aan dat ze dat niet hadden gedaan en ook niet van plan waren voor 2019. Volgens de geïnterviewde experts komt dit omdat de hype rondom grote en betaalde influencers inmiddels wel een beetje voorbij is en dat transparantie en authenticiteit steeds belangrijker worden. Met andere woorden, consumenten geloven de woorden van betaalde influencers niet meer, dus er vindt een verschuiving plaats richting kleinere micro-influencers, die een kleiner bereik hebben maar juist wel meer betrokken volgers.

Trends voor 2020

Natuurlijk kijken we in het nieuwe onderzoek naar dezelfde onderwerpen als in de vorige editie, zodat we kunnen zien hoe de trends zich het komende jaar ontwikkelen. Daarnaast besteden we aandacht aan andere gebieden, zoals het verschil tussen b2b- en b2c-webwinkels en meer inzicht in uiteenlopende kansen en bedreigingen. Op deze manier kunnen we tijdens de Webwinkel Vakdagen op 29 en 30 januari in de Jaarbeurs Utrecht weer een interessant rapport presenteren, met praktische handvatten voor webwinkeliers en e-commercemarketeers. 

Je kunt ons hierbij helpen door een korte vragenlijst van maximaal twaalf vragen in te vullen. Dit kost je hooguit vijf minuten van je tijd en bovendien maak je daarmee kans op een van boekenpakketten die we verloten onder de respondenten die de vragenlijst volledig hebben ingevuld. Het gaat hierbij om de volgende boeken, die samen een waarde hebben van bijna € 100,-:

  • ShoppingTomorrow 2019: Window to the World - Verleg je grenzen
  • ShoppingTomorrow 2020: The Future of the Journey (Releasedatum: 29 januari 2020)
  • Het einde van online winkelen: De toekomst van retail in een wereld die altijd verbonden is – Wijnand Jongen
  • 25 jaar online winkelen in Nederland (Releasedatum: november 2019) – Thuiswinkel.org

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp