Thuiswinkel.org benoemt topondernemers in het bestuur

Categorie
Gepubliceerd op: 3 juli 2024
Bijgewerkt op: 3 juli 2024
De Webshop Voldoet Niet Aan De Wettelijke Informatieplichten, Wel Recht Op Schadevergoeding

Ede, 3 juli 2024

In de Algemene Ledenvergadering van Thuiswinkel.org zijn vandaag vier topondernemers benoemd tot nieuw bestuurslid. Met de komst van Michiel Muller (Mede-oprichter Picnic), Maarten Blom (Chief Corporate Officer van Coolblue), Suzanna Koning (CEO InShared) en Arjan Kers (Managing Director TUI NL & BE), geeft Thuiswinkel.org verder vorm aan een betrouwbare, duurzame en veilige e-commercesector.

De online bestedingen in de Nederlandse e-commercesector bereikten in 2023 een totaal van 34,7 miljard euro. Daarmee is online winkelen niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Het biedt de consument een uitgebreid en vergelijkbaar aanbod, gemak en tijdswinst. Thuiswinkel.org behartigt de belangen van meer dan 2.000 webwinkels. Dat is nodig omdat online ondernemers te maken hebben met razendsnelle digitale ontwikkelingen, veranderingen in consumentengedrag, globalisering, complexe productieketens, groeiende werkgelegenheid en internationale concurrentie. Ondertussen plaatst de klimaatproblematiek steeds meer vraagtekens bij de huidige inrichting van onze economie en het narratief voor de toekomst.

“Thuiswinkel.org speelt een belangrijke rol in het bevorderen van de juiste condities waarin bedrijven kunnen ondernemen. We richten ons op het realiseren van een gelijk speelveld, het innovatieve vermogen van de sector en de transitie naar een circulaire e-commercesector. Maarten, Arjan, Suzanna en Michiel zijn dankzij hun achtergrond en ervaring binnen de branche uitstekend toegerust om de missie van Thuiswinkel.org verder uit te rollen,” aldus voorzitter Paul Nijhof.

Marlene ten Ham (Algemeen Directeur Thuiswinkel.org): “We zijn verheugd met de komst van de nieuwe bestuurders. We kijken er naar uit om met hen te werken aan de invulling van onze Shop Responsible strategie. We zetten de komende jaren in op de uitvoering van de Nationale E-commerce Agenda, intensivering van de samenwerking binnen de sector en werken ons programma op Artificial Intelligence, Cybersecurity en de toekomst van de arbeidsmarkt in e-commerce verder uit.”

Vanaf juli 2024 bestaat het voltallige bestuur van Thuiswinkel.org uit negen bestuurders: Paul Nijhof (voorzitter), Frans Falize (vicevoorzitter, Wehkamp), Robert Otto (Penningmeester, Achmea), Colette Cloosterman (Jumbo), Oscar Diele (Flinders), Michiel Muller (Picnic), Maarten Blom (Coolblue), Suzanna Koning (InShared) en Arjan Kers (TUI NL & BE).

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp