Stakeholderevent Transitieagenda Consumptiegoederen 2023

Categorie
Gepubliceerd op: 16 augustus 2023
Bijgewerkt op: 16 augustus 2023
Geschreven door
Circulaire Economie 800X400

Wil jij klaar zijn voor de circulaire economie? Blijf op de hoogte en bepaal mee op de stakeholderbijeenkomst van de Transitieagenda Consumptiegoederen.

Op maandag 18 september vindt de jaarlijkse stakeholderbijeenkomst van de Transitieagenda Consumptiegoederen plaats. Samen gaan we in gesprek over de stappen die er nodig zijn om de transitie naar een volledig circulaire consumptiegoederen te versnellen. Tijdens het event bespreken we met experts de rol van consumptiegoederen in postgroei: We gaan minder goederen consumeren, maar wat betekent dit voor het bedrijfsleven en hoe gaan zij hier mee om? Het belangrijkste thema van de dag is dan ook ‘Een bussinessmodel van niks: hoe groeien we met minder?’

Na een opening door voorzitter Aniek Moonen en toespraken van Paul Schenderling, Nancy Bocken en Steven van Eijck over de rol van consumptiegoederen in een post-groei economie, gaan we uiteen in verschillende deelsessies. Per productgroep verdiepen we ons in een circulaire koploper uit de sector.

  • Wat is hun visie voor de toekomst?
  • Wat zijn hun grootste uitdagingen?
  • En wat is onze eigen rol in hun verhaal?

De deelsessies richten zich op meubels, verpakkingen & verbruiksartikelen, textiel, elektrische apparaten en chemische producten. Uiteraard informeren we over de meest recente ontwikkelingen vanuit de EU en sluiten we af met een moment om elkaar te spreken, te borrelen en een vegetarische snack!

Transitieagenda onderdeel van Nationaal Plan Circulaire Economie (NCPE)

Eind januari publiceerde het kabinet het NPCE 2023-2030. Hierin staat een routekaart naar hoe Nederland in 2050 volledig circulair gaat zijn, met zo min mogelijk afval en zonder grondstofverspilling. De transitieagenda consumptiegoederen is een onderdeel van het NCPE. Als deelnemer aan het jaarlijkse stakeholderevent oefen je invloed uit de transitieagenda’s en dus het nationale programma. In een informele setting gaan we met elkaar in gesprek over wat er nodig is om de transitie naar circulaire consumptiegoederen te versnellen. Zo bundelen we onze krachten om de overgang naar Nederland Circulair in 2050 te realiseren. Wil jij vanuit jouw ervaring als professional of ondernemer ook je stem laten horen?

Aanmelden

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp