ReplaceDirect: Red apparaten van de afvalhoop

Duurzaamheid Repareren Elektronica

Al 16 jaar biedt ReplaceDirect, onderdeel van MyMicro Group B.V., vervangende onderdelen, accessoires en energieproducten voor de reparerende consument en zakelijke eindgebruiker via hun online verkoopkanaal. Ze spelen een cruciale rol in de bewustwording van consumenten en het bedrijfsleven als het gaat om verduurzaming. Want hoe ga je slim en verstandig om met apparaten? We spreken met Jurrie Christians en Rick van der Heijden, CCO en Manager Marketing bij ReplaceDirect.

Gepubliceerd op: 21 januari 2020
Bijgewerkt op: 18 maart 2021
Geschreven door

Wat is de boodschap van ReplaceDirect?

“Onze missie is gebaseerd op het langer mee laten gaan van elektrische apparatuur en het verlengen van de levensduur van apparaten zit diepgeworteld in het DNA van ons bedrijf.  We willen consumenten bewust maken van het nut om apparaten te repareren en het trotse gevoel dat je bekruipt als dit is gelukt. We ondersteunen dan ook nadrukkelijk de SIRE-campagne: Waardeer het. Repareer het.”

Wat onderscheidt jullie van de concurrent?

“Het verlengen van de levensduur van apparaten is een onderwerp dat steeds relevanter wordt. Doordat we ons hier al jaren mee bezighouden, hebben we enorme kennis en ervaring opgebouwd in de markt. We kunnen klanten nu aan de hand meenemen door ons enorme assortiment, wat niet alleen resulteert in het vinden van het juiste reparatieonderdeel, maar ook in tevreden klanten en een laag retourpercentage. ”

Welke trends zien jullie binnen de e-commercemarkt?

“We zien de technieken rondom artificial intelligence sterk ontwikkelen, alhoewel het ook nog (te) vaak marketingtermen zijn waar verkopers je mee willen imponeren. Uiteindelijk zal het steeds meer gemeengoed worden en een deel van de online marketing overnemen.”

“Daarnaast zet de groei van platformen zoals bol.com en Amazon verder door, waardoor ook de reguliere webshops zich verder moeten onderscheiden en hun strategie moeten herdefiniëren. Dat houdt onszelf natuurlijk ook bezig, waarover binnenkort meer!”

Wat zijn jullie toekomstplannen?

“Wij willen de ‘go to’-place worden voor reparerend Nederland (en daarbuiten). ReplaceDirect zal daarbij een van de schakels zijn. In de MyMicro Group-holding bevindt zich naast ReplaceDirect ook Twindis. Twindis is de servicepartner voor onze Business-to-Reseller-omgeving. Met onze cross-channel filosofie gaan we heel reparerend Nederland samenbrengen en hebben we goud in handen voor de toekomst van alle betrokkenen.”

Wat draagt het Thuiswinkel Waarborg bij aan jullie webshop?

“We streven erg naar kwaliteit. Dit zie je onder andere terug in onze producten, maar ook door het Thuiswinkel Waarborg. Het keurmerk geeft de bezoeker extra vertrouwen, wat een van de basiscriteria is voor een webshop. Daarnaast is Thuiswinkel.org altijd een goede sparringpartner voor bijvoorbeeld juridische vraagstukken en ontvangen we deskundig advies.”

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

CTA Ellen De Lange

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp