Online workshop: leer alles over duurzaam bezorgen

Duurzaamheid Pakketbus

Ben jij klaar om je pakketten duurzaam te laten bezorgen? Spijker dan nu je kennis bij. Op het online Topsector Logistiek Congres op 10 september brengt onze programmamanager duurzaamheid en logistiek Margreeth Pape je helemaal up-to-date wat betreft duurzame e-commercelogistiek. De COO van Wehkamp, Frans Falize, laat in een mooie praktijkcase zien welke verrassende stappen je allemaal kunt nemen.

Categorie
Gepubliceerd op: 4 september 2020
Bijgewerkt op: 30 maart 2021
Geschreven door

De e-commercesector loopt voorop in het verduurzamen van de logistieke keten. Samen met de Topsector Logistiek heeft belangenvereniging Thuiswinkel.org gepionierd in het opzetten van een methode om van warehouse tot afleveradres de CO2-uitstoot van een pakket te analyseren.

Gratis workshop

Margreeth en Frans geven in deze gratis workshop inzicht in de laatste ontwikkelingen en uitdagingen in de e-commercesector. Bovendien laten ze zien hoe je met de tool Bewust Bezorgd zelf concreet aan de slag kunt gaan. Meten is weten en leidt tot verbeteren.

Bewust Bezorgd maakt het mogelijk om de consument te laten kiezen voor de meest duurzame afleveroptie voor zijn pakket. En het laat zien wat een webwinkel het best kan doen: wat levert het op om kleiner te verpakken of om te gaan werken met elektrisch vervoer in een bepaald postcodegebied? Hoeveel meer kan er nog in een vrachtwagen? Wat zijn de effecten van afhaalpunten als je ook het gedrag van de consument meeneemt? Wat gaat afleveren vanuit de winkel betekenen bij omnichannel kanalen?

De helft minder CO2-uitstoot

Al die kennis bij elkaar opgeteld, maakt dat de e-commercesector weet wat er nodig is om de doelstelling om in 2025 CO2-uitstoot met 50% te reduceren, te behalen. In deze workshop geven Margreeth en Frans een overzicht gegeven van de aanpak en de resultaten.

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

CTA Ellen De Lange

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp