Online workshop: leer alles over duurzaam bezorgen

Categorie
Gepubliceerd op: 4 september 2020
Bijgewerkt op: 30 maart 2021
Duurzaamheid Pakketbus

Ben jij klaar om je pakketten duurzaam te laten bezorgen? Spijker dan nu je kennis bij. Op het online Topsector Logistiek Congres op 10 september brengt onze programmamanager duurzaamheid en logistiek Margreeth Pape je helemaal up-to-date wat betreft duurzame e-commercelogistiek. De COO van Wehkamp, Frans Falize, laat in een mooie praktijkcase zien welke verrassende stappen je allemaal kunt nemen.

De e-commercesector loopt voorop in het verduurzamen van de logistieke keten. Samen met de Topsector Logistiek heeft belangenvereniging Thuiswinkel.org gepionierd in het opzetten van een methode om van warehouse tot afleveradres de CO2-uitstoot van een pakket te analyseren.

Gratis workshop

Margreeth en Frans geven in deze gratis workshop inzicht in de laatste ontwikkelingen en uitdagingen in de e-commercesector. Bovendien laten ze zien hoe je met de tool Bewust Bezorgd zelf concreet aan de slag kunt gaan. Meten is weten en leidt tot verbeteren.

Bewust Bezorgd maakt het mogelijk om de consument te laten kiezen voor de meest duurzame afleveroptie voor zijn pakket. En het laat zien wat een webwinkel het best kan doen: wat levert het op om kleiner te verpakken of om te gaan werken met elektrisch vervoer in een bepaald postcodegebied? Hoeveel meer kan er nog in een vrachtwagen? Wat zijn de effecten van afhaalpunten als je ook het gedrag van de consument meeneemt? Wat gaat afleveren vanuit de winkel betekenen bij omnichannel kanalen?

De helft minder CO2-uitstoot

Al die kennis bij elkaar opgeteld, maakt dat de e-commercesector weet wat er nodig is om de doelstelling om in 2025 CO2-uitstoot met 50% te reduceren, te behalen. In deze workshop geven Margreeth en Frans een overzicht gegeven van de aanpak en de resultaten.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • De sleutel tot duurzame groei

  Gepubliceerd op 29 mei 2024

  Om concurrerend te blijven is het omarmen en het toepassen van de razendsnelle opkomst van Artificial Intelligence, voice-technologie en dataverzameling essentieel.

  Duurzaamheid In Het Nieuws
 • Circulair shoppen in 2030: De Toekomst van Reparatie in de Retail

  Gepubliceerd op 21 mei 2024
  Kennisartikel

  In 2030 moet Nederland 50% minder primaire abiotische grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. In 2050 streeft Nederland naar een volledig circulaire economie.

  Duurzaamheid (1)
 • Vijf redenen waarom een duurzaamheidsstrategie onmisbaar is

  Gepubliceerd op 13 mei 2024
  Kennisartikel

  Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen e-commerce. Ondanks de brede toepasbaarheid van het onderwerp duurzaamheid is het vaak lastig om er grip op te krijgen én te houden. Waar begin je, wat zijn thema's die kansrijk zijn voor jouw organisatie, waar sta je nu, en hoe doe je het goed? Een duurzaamheidsstrategie helpt je organisatie om hier inzicht in te krijgen en een route voor de toekomst uit te stippelen.

  Duurzaamheid 800 X 400 (1)
 • Nieuwe regelgeving verplicht rapportage over CO2-uitstoot werknemers

  Gepubliceerd op 6 mei 2024
  Kennisartikel

  Heeft u meer dan 100 personen werkzaam bij uw organisatie? Dan moet u gaan voldoen aan het besluit Werkgebonden personenmobiliteit (WPM).

  Nieuwe Regelgeving Verplicht Rapportage Over CO2 Uitstoot Werknemers800x400