Online keurmerk nog steeds belangrijk voor consumenten

Categorie
Gepubliceerd op: 25 februari 2020
Bijgewerkt op: 21 april 2021
Geschreven door
Thuiswinkel Waarborg Lijstweergave 800 X 400 Persoon Aan Het Typen Op Laptop

Zeven op de tien consumenten vinden de aanwezigheid van een keurmerk op een webwinkel nog altijd erg belangrijk. Daarnaast is de helft van de online shoppers eerder geneigd om op een website met het Thuiswinkel Waarborg te kopen dan op een site zonder het waarborg. Dat blijkt uit representatief onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction.

Opvallend is dat maar liefst 96% de betrouwbaarheid van een webwinkel checkt voor aankoop. Bij de keuze voor een bepaalde webwinkel kijken consumenten onder andere naar de verschillende betaalmethoden (58%), naamsbekendheid van de webwinkel (51%) en de mogelijkheid tot gratis retourneren (45%).

Thuiswinkel Waarborg meest bekende en betrouwbare online keurmerk

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat Thuiswinkel Waarborg het meest bekende en betrouwbare webwinkelkeurmerk is onder consumenten. Zo kent 76% van de consumenten het online keurmerk, tegenover een gemiddelde van 42% bij de andere onderzochte keurmerken. Verder vindt 78% van de consumenten die bekend zijn met het betreffende keurmerk het Thuiswinkel Waarborg betrouwbaar, terwijl dat bij de andere onderzochte keurmerken gemiddeld 55% is.

91% van de online consumenten herkent het Thuiswinkel Waarborg-logo en 64% daarvan vindt een webwinkel betrouwbaarder als deze dit logo voert. Verder blijkt dat een op de vijf online consumenten het ontbreken van het logo een reden vindt om niet via die website te kopen en dat 53% daarvan eerder geneigd is iets te kopen als de webwinkel het Thuiswinkel Waarborg-logo voert.

Meer conversie door online keurmerk

“Om het jaar laten we een onafhankelijke partij onderzoek doen naar de bekendheid van en associaties rondom het Thuiswinkel Waarborg-logo en veilig online winkelen”, vertelt onderzoeksredacteur Richard van Welie. “Dit zijn relevante uitkomsten voor onze huidige en toekomstige leden. De koopbereidheid in webwinkels met ons keurmerk is groter en het logo kan dus zeker zorgen voor meer conversie. Het Thuiswinkel Waarborg blijft een sterk en herkenbaar keurmerk en laat aan consumenten duidelijk zien dat de webshop betrouwbaar is. We zijn blij dat inmiddels 96% van de consumenten checkt of een webwinkel betrouwbaar is en wij helpen ze daar graag bij.”

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp