Ongekende drukte bij vervoerders

Categorie
Gepubliceerd op: 3 december 2020
Bijgewerkt op: 29 januari 2021
Geschreven door
Logistiek En Retouren Bus Vol Pakketjes 800X400

Leden van Thuiswinkel.org ervaren al een paar dagen dat PostNL tegen de grenzen van haar netwerk aanloopt. Ze kunnen niet alle pakjes van webwinkels verwerken, waardoor webwinkels niet altijd in staat zijn hun beloften naar klanten waar te maken. Dit speelt niet bij vervoerders als DHL, DPD en GLS en veel lokale vervoerders. 

Alle vervoerders werken momenteel op maximale capaciteit om de ongekende pieken in online bestellingen op te vangen en te verwerken. Veel leden van Thuiswinkel.org die samenwerken met PostNL geven aan niet blij te zijn met de ontstane situatie, maar een deel van hen zegt wel begrip te hebben voor de uitdagingen waar PostNL zich voor gesteld ziet staan.

Vervelend, maar begrip

Door het ongekend hoge aantal pakketten dat PostNL per dag momenteel verwerkt (1,5 miljoen per dag, 10 miljoen afgelopen week, volgens PostNL), wordt er soms ‘nee’ verkocht aan webwinkels. PostNL kan een deel van de pakketten helemaal niet of soms pas later ophalen. Het zorgt voor onvrede en frustratie bij veel leden. Tegelijkertijd geven leden ook aan te begrijpen dat PostNL is overvallen door de gevolgen van de drukte in diverse binnensteden in het afgelopen weekend.

Thuiswinkel.org heeft in de media aangegeven als belangenorganisatie weliswaar begrip te hebben voor de ontstane situatie bij PostNL, maar tegelijkertijd onaangenaam verrast  te zijn. "Het is natuurlijk balen voor webwinkels en consumenten", zegt directeur Wijnand Jongen gisteren en vandaag op radio (Radio1 en televisie (NOS Journaal  en NOS.nl). " We snappen dat het een optelsom is van extreme omstandigheden: de online drukte in de tweede coronagolf, de extreme drukte van Black Friday en Sinterklaas en – wat we niet voorzagen – de oproep van verschillende burgemeesters en premier Rutte om niet naar de winkelstraat te komen, maar online te bestellen. Deze nieuwe piek in het aantal online bestellingen heeft ervoor gezorgd dat het netwerk van PostNL onder druk staat. Tegelijkertijd wordt er met man en macht aan gewerkt om de pakketjes zoveel mogelijk op tijd bij de consumenten thuis te bezorgen.”

PostNL gaf gisteren in een verklaring naar Thuiswinkel.org aan ze “met man en macht werken om alle pakketten op de beloofde dag te bezorgen” en dat dat “tot nu toe gelukt is in 95% van de gevallen.” Verder meldt PostNL: “We verwachten dat we de komende dagen gemiddeld nog altijd 4 van de 5 pakketten op tijd te kunnen bezorgen.” Thuiswinkel.org is dagelijks in contact met PostNL om de laatste stand van zaken te bespreken.

Pas je cookie-instellingen aan om deze video te bekijken.

Bron: NPO Start

Pas je cookie-instellingen aan om deze video te bekijken.

Bron: Radio 1

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp