Enorme krachtsinspanning van webwinkels en vervoerders

Categorie
Gepubliceerd op: 3 december 2020
Bijgewerkt op: 19 december 2022
Geschreven door
Logistiek En Retouren Bus Vol Pakketjes 800X400

We staan deze dagen met elkaar voor een ongekende krachtsinspanning. Samen met vervoerders wordt er met man en macht gewerkt om de klanten van onze webwinkels te voorzien van pakjes en cadeautjes. Alle vervoerders draaien op dit moment op volledige topcapaciteit. PostNL loopt momenteel zelfs tegen haar grenzen aan. Andere vervoerders geven aan dat zij wel in staat zijn om alle pakketjes te kunnen ophalen en afleveren. 

Wijnand Jongen: “Blijf communiceren in deze aanhoudende drukte”

Veel webwinkels ervaren momenteel dat PostNL niet in staat is om alle pakketjes van webwinkels tijdig te bezorgen bij consumenten. Dat is uiteraard enorm balen, vooral ook omdat we daarom onze belofte naar consumenten moeten bijstellen. Dat we dat doen is belangrijk, omdat onze klanten van ons mogen verwachten dat we eerlijk en transparant zijn. En let wel, de Autoriteit Consument en Markt (ACM) kijkt over onze schouders mee.

Weet ook dat PostNL op dit moment werkelijk alles uit de kast trekt om afspraken met webwinkels na te komen. En gelukkig wordt het overgrote merendeel van de pakketjes wel opgehaald en ook op tijd bezorgd. Op dit moment doet zich een drukte voor die niemand had kunnen voorzien. Waar prognoses van webwinkels en vervoerders al ver boven de aantallen van vorig jaar lagen, en waar goede voorbereidingen voor waren getroffen, zien we aanhoudende verdubbelingen van de aantallen. Dat is nooit eerder voorgekomen.

Campagne

Wij hebben als Thuiswinkel.org samen met webwinkels en vervoerders vanaf begin oktober campagne gevoerd om de bestellingen zoveel mogelijk te spreiden. Veel webwinkels en vervoerders hebben hieraan actief meegedaan. Onder meer door Black Friday-acties naar voren te halen en de consument op te roepen op tijd te bestellen. Goed is dat we hebben gezien dat een deel van de piek ook naar voren is gehaald. Het afgelopen weekend heeft de drukte in winkelstraten, sluitingen van winkelcentra en de oproep van burgemeesters om niet meer naar de winkelstraat te komen, geleid tot een geweldige piek in online bestellingen, met alle uitdagingen van dien.

Balen, maar begrip

Door alle partijen in de keten wordt op dit moment keihard gewerkt om aan alle vraag te kunnen voldoen. De inzet is daarbij bij alle partijen maximaal. Zoals gezegd, als pakketten toch niet op tijd bezorgd kunnen worden, dan is dat natuurlijk  balen. Maar ik zie ook veel begrip, bij zowel webwinkels als consumenten. Mijn oproep aan webwinkeliers is dan ook om in deze tijden begripvol te zijn, elkaar te helpen en naar je klanten te blijven communiceren. Uitleg aan de consument dat er hard gewerkt wordt maar dat de levering langer gaat duren dan normaal, zal in de meeste gevallen begrip opleveren.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp